Den tidligere irske Manchester City, Brighton- og Liverpool-spissen Michael Robinson var en tydelig karakter i engelsk fotball i en årrekke, tirsdag døde han 61 år gammel. – Men på slutten av sin karrière og etter var det Spania som ble hans hjemland.

Gjennombruddet til Michael Robinson kom ikke for Manchester City, vi må huske at dette er 40 år siden og fotballlandskapet var annerledes da enn nå, men for Brighton. Han ble plukket opp av Liverpool etter 1982/83 sesongen fra Brighton etter at han hadde imponert for laget og vært en stor del av suksessen som kuliminerte med at de nådde FA Cup Finalen.

Etter det ble et et år i Liverpool hvor han var med å vinne, ligaen,ligacupen og serievinnercupen.

Les: Monaco har en ny Mbappe å selge

«Det er med stor sorg vi informerer om Michaels død. Det gir oss stor tomhet, men også mange minner med den samme kjærligheten dere har vist ham. Vi vil for alltid være takknemlige for at dere gjorde denne mannen så lykkelig, han vandret aldri alene. Takk»

Les: Pat Nevin: «Både Pedro og Willian er ferdig»

Etter året på Merseyside dro han til Queens Park Rangers, der han ble i to og et halvt år før han i januar 1987 dro til spanske Osasuna. Robinson spilte der frem til han la fotballskoene på hyllen sommer 1989.

Les på Popidol: Ny «Hunger Games» bok blir film