San Siro

Hvis du ikke enda har vært på den berømte hjemmearenaen til både AC Milan og Inter Milan må du være raskt. De to klubbene har besluttet å rive San Siro og bygge nytt, den nye stadion vil koste over 5 milliarder.

San Siro – eller Giuseppe Meazza for Inter fans – ble bygget i 1926 og trenger en kjærlig hånd. Derfor vil Inter og Milan heller rive det ned og bygge en ny stadion. Står det på de italienske stor klubbene vil den ikoniske stadion Stadio Guiseppe Meazza/Stadio San Siro bli revet innen tre år.

Les: NFL stjerne Le’Veon Bell «glemte» to nakne kjærester hjemme som stjal for 3,6 millioner

De to klubbene, som deler den store stadion, har nektet å renovere stadion etter planene til borgmesteren Giuseppe Sala, og sendte i stedet planer for et nytt byggeprosjekt. Skriver den italienske avisen La Repubblica.

Etter planen vil den nye stadion bli bygget på den store parkeringsplassen foran stadion og vil være klar sommeren 2022. Prisen er beregnet til 700 millioner euro, noe som tilsvarer 5,23 milliarder kroner.

Grunnen til at de to Milan-klubberne helst vil bygge en helt ny stadion enn å gjennomføre en grundig opprustning av den nesten 100 år gamle konstruksjonen, er at det er både dyrt og tidkrevende.

Les på Popidol: Hva skjer med PES2020 uten Champions League?

Hvis de bygger en helt ny stadion, mens de spiller på den gamle vil de slippe å få begrenset kapasitet eller bli tvunget til å flytte i en periode.

Derfor er det bedre med en ny og ferdig stadion, som ifølge planen skal bygges litt under gatenivå, slik at den ikke tårner så høyt oppe i bybildet som dagens stadion.

Byggingen av den nye stadion vil – hvis bystyret i Milano godkjenner planene – starte byggingen om over et år når den kommende serie A-sesongen er over.