Miralem Pjanic

Da Miralem Pjanic ble observert på Josep Tarradellas Barcelona–El Prat Airport tidlig en morgen tidligere i uken startet ryktene å gå. – Vi har vist en god stund at Barcelona ønsket å få til en avtale for å spare penger. Alle de store ligaene har lukket sitt sommervindu så det var ikke så mange alternativer for en såpass dyr spiller. (Også Eliteserien er stengt for alle over 23 år).

Tyrkia ble nevnt før bekreftelsen kom natt til fredag. Miralem Pjanic er lånt ut fra FC Barcelona til Besiktas resten av sesongen.

Les: Franck Ribery skal hentes inn som redningsmann

Miralem Pjanic ble hentet til FC Barcelona for et år siden i en byttehandel med brasilianske Arthur, som gikk den andre veien til Juventus. – Til tross for 30 kamper for den katalanske klubben, var forrige sesong ingen stor suksess med verken assists eller mål som resultat.

Ofte spilte også den 31 år gamle bosnieren som vikar, og han har fra tid til annen luftet sin misnøye i en mer eller mindre direkte stil.

Samtidig har det i løpet av sommeren gått rykter om at FC Barcelona ville prøve å slippe Pjanic for å spare penger.

Les: ESPN: Ronaldo har null påvirkning på Haaland-planen

Det har vært vellykket natt til fredag, da midtbanespilleren har blitt lånt ut til Besiktas for resten av sesongen.

Den tyrkiske klubben skriver på sine nettsider at de vil betale 2,75 millioner euro til Pjanic neste år.

Pjanic ble kjøpt av Barcelona for over 600 millioner kroner forrige sommer. Verdien er langt lavere nå, det den spanske storklubben håper på er at Miralem Pjanic skal finne tilbake til sin «gamle» form på utlån.

Besiktas har i sin velkomsthilsen laget et lite ordspill på etternavnet til sin nye spiller: Don’t panic – Miralem Pjanic! (Artig)