pixabay.com

Sponsorer har alltid vært viktige. Gode samarbeid gir begge parter goder: Sponsoren får oppmerksomhet, og lag/utøver får midlene til å drive med idretten. De senere årene har stadig flere iGaming-selskaper siktet seg inn i sportsmarkedet og sponser i dag en horde av lag og utøvere. Noen er kritiske til dette – de mener det ikke skal reklameres for pengespill – men de fleste mener det er en helt naturlig utvikling. Mange av iGaming-aktørene som sponser idretten tilbyr nemlig selv oddsspill på nettsidene sine.

Hva er egentlig en sponsor?

Å drive med profesjonell idrett kan være dyrt. Det er mye reising, hotellnetter og utstyr som skal kjøpes, og derfor benytter idrettsutøvere seg av sponsorer. De støtter nemlig med penger, sportsutstyr og diverse, slik at utøverne har råd til å gjøre det de er gode til. Samtidig bærer de logoene til sponsorene sine, jobber som ambassadører eller promoterer dem på andre måter. På den måten får sponsorene økt oppmerksomhet og økt sannsynlighet for flere kunder selv.

Magnus Carlsen og Unibet

Er sjakk en idrett? Dette spørsmålet har mange ganger vært oppe til diskusjon, men de fleste av oss har slått oss til ro med at det er tilfellet. Derfor har Unibet valg å inngå et samarbeid med Magnus Carlsen – verdens beste sjakkspiller. Han har hatt en stigende karriere, og vant VM i sjakk for første gang i 2013. I etterkant av dette har han forsvart tittelen ved tre andre anledninger.

Han har også vunnet en rekke VM-titler i lynsjakk og hurtigsjakk, så vel som en mengde andre sjakkrelaterte konkurranser. I dag er han en av sjakkverdenens absolutte favoritter, og sjakkspillere fra hele verden ser opp til ham og kunnskapen han innehar.

Unibet sponser Carlsen, og Carlsens oppgave er å forsterke merkevaren til Unibet på verdensbasis. På den måten vinner begge parter. Det er ikke så rart at det var nettopp Unibet som inngikk et samarbeid med Carlsen; de var nemlig den første bettingsiden som i sin tid begynte å tilby spill på sjakk.

Les: Oddsspill i koronavirusets tid

Emil Meek og Betsafe

Emil Meek er Norges MMA-konge, og fikk sitt gjennombrudd i 2016. Da slo han storfavoritten Rousimar Palhares på under ett minutt, og fikk inngangsbilletten sin til UFC. I etterkant av dette ble han et kjent fjes innen kampsporten, og i dag er han amassadør for Betsafe – et svenskeid casino med stor oppslukning blant norske spillere.

Emil Meek er selv interessert i både poker og sport, og dette kombinert med hans naturlige karismatiske vesen gjorde ham til et egnet valg for Betsafe. De støtter ham økonomisk, og han reiser rundt på arrangementer og promoterer dem.

Kort oppsummering

Et sponsorsamarbeid gagner både utøver og sponsor. Utøveren får midler til å dekke utgifter, og sponsoren får økt oppmerksomhet. I dag blir det stadig vanligere at spillnettsteder som tilbyr odds inngår sponsorsamarbeid med kjente idrettsutøvere. Selv om noen stusser over dette og mener det er feil, vil vi helt sikkert se flere gode samarbeid i fremtiden. Kanskje det på sikt kan føre til flere tilgjengelige oddsspill på de beste bettingsidene?