Koronaviruset har satt en stopper for idrett i mange land, og dermed er det også litt færre idretter å satse penger på. Et nedstengt idrettsliv er litt deprimerende for mange. Barn får ikke spilt forballkamper sammen med vennene sine, voksne får ikke trene med laget sitt, og folk får heller ikke sett sport på TV. Det spiller ingen rolle om du spiller i eliteserien eller i femtedivisjon, sport er morsomt uansett, og alle som driver med idrett savner laget og treningen. Noen har muligheten til å trene hjemme, for eksempel dersom de driver med individuell idrett, men de som driver med lagidrett har ikke den muligheten. Du kan selvsagt drive med kondisjonstrening og styrketrening hjemme, men du kan ikke trene på lagspill og pasninger. Publikum savner også å kunne heie på favorittlaget sitt, og mange savner sportshelgene på TV.

Gamle repriser er en mager trøst


Flere TV-kanaler har valgt å fylle sportssendingene sine med gamle repriser. Det kan være morsomt å se store høydepunkter på nytt, men du vet jo allerede hvem som vinner. Ja, det er gøy å se igjen stjerner som kanskje har lagt opp, og drømme seg tilbake til storhetstiden deres, men det er likevel vanskelig å bli engasjert. Noe av spenningen er jo borte. Du kan dessuten ikke satse penger på gamle repriser. Alle vet jo utfallet av kampen eller skirennet. Repriser fyller sendetiden, men kan aldri bli en fullgod erstatning for direktesendt idrett. Virtuell sport blir heller ikke det samme, selv om du har muligheten til å satse penger på virtuell sport.

Kan bli langvarig


Koronapandemien kan bli langvarig, og dermed kan mange idrettsarrangementer bli avlyst eller utsatt. OL 2020 er allerede utsatt, det samme er fotball-EM. Det spøker også for Eliteserien 2020, og noen snakker om at neste skisesong kan bli avlyst eller sterkt redusert. Alt dette er deprimerende nyheter for sportselskere og oddsspillere. Heldigvis finnes der noen land der idretten går som vanlig, og hos digibet finner du oddsspill  til de kampene og arrangementene som fortsatt er i gang. Dette er den store fordelen med oddsspill online, for selv om norsk idrett er stengt ned, vil digibet gi deg sport fra andre deler av verden. Det kan hende du må sette deg inn i ligaer og bli kjent med spillere i helt nye land, men dette kan være morsomt. Med strømmetjenester online får du også direktesendt idrett.

Det er lov å savne idretten


Selv om du kan satse penger på utenlandsk idrett, er det lov å savne den norske eliteserien og de store ligaene i Europa. Det er lov å være skuffet over at EM og OL er utsatt. Men husk at det kommer en dag når alle favorittene dine er tilbake på banen. Kanskje du kan vinne litt penger på oddsen mens du venter, og bruke gevinsten til å kjøpe billetter når idretten kommer i gang igjen her hjemme. For når eliteserien og annen idrett sparkes i gang, gjelder det å støtte opp om dem. Det samme gjelder for det lokale femtedivisjonslaget. Idretten har tapt store penger på koronanedstengingen, og når idretten kommer i gang igjen, trenger de billettinntekter. De trenger også et engasjert publikum som heier dem fram og viser at de ikke har glemt laget sitt selv om det er lenge siden sist. Noen land er allerede i gang med en forsiktig åpning av idretten, så ikke gi opp. Mens du venter, kan du støtte laget ditt gjennom å handle supporterutstyr i nettbutikken, slik at klubbene får litt penger i kassen.


Har du barn som driver med idrett, må du oppmuntre dem til å trene videre, til å holde kontakt med laget, og til å glede seg til de får spille igjen. Det samme gjelder dersom du selv driver med idrett. Ikke gi opp. Snart får du trene sammen med vennene dine igjen. Hold kontakt med lagkameratene dine over nettet når dere ikke kan møtes fysisk. Tren sammen i små grupper dersom det er mulig, men overhold reglene om avstand. Husk at jo flinkere vi er til å følge reglene, desto raskere kan vi vinne over koronaviruset og få hverdagen tilbake. Da skal vi igjen heie fram idrettsstjernene våre, og kanskje blir neste sesong ekstra bra, nettopp fordi vi har oppdaget hvordan det er å være uten idrett.