Hvorfor aldri «ManU»?

Det var uttrykket motstanderne brukte til å hetse Manchester United på sitt verste.

Noen sier det uten å mene noe ondt og av uvitenhet. Men for noen vil uttrykket kun sees på som en fornærmelse og all bruk er et uttrykk for manglende respekt.

Spesielt i England. Hvorfor?

Vel, da må man tilbake til tiden rett etter flyulykken i 1958, og det startet med WBA-fansen ifølge de som har levd et langt liv som United-supportere.

WBA-fansen lagde sangen: «Duncan Edwards is manure, rotting in his grave, man you are manure – rotting in your grave».

Les: Storscorer i Championship får sjansen i Premier League

Det var hets på det groveste av en United-legende som døde bare 21 år gammel grunnet flytragedien i München. Den originale bruken av “ManU” kommer altså fra noe av den groveste hetsen som er blitt brukt på en fotballbane. Er du for ung til å skjønne hva teksten over betyr, så gir nok en rask sjekk i Google Translate deg et raskt og brutalt svar.

Fansen i Liverpool og Leeds lagde deretter sine egne varianter, som: «ManU ManU went on a plane, ManU never came back again» og «ManU Never Intended Coming Home» – hvor du ser at de store bokstavene danner MUNICH – det engelske ordet for München. Alt gjort av én grunn – for å hetse og håne.

Så – av respekt – så bør fans unngå bruken. Fortell gjerne også de som ikke vet bedre hvorfor de skal holde seg unna bruken. Bruker man uttrykket i England kan det nemlig skape unødvendig trøbbel.

Les: Manchester United vurderer Roma-spiller til å tette forsvaret

Forrige artikkelLacazette reagerer på buing fra Arsenal-fansen
Neste artikkelSi hei til Premier Leagues nye superstjerne!
DEL