Frem til Paris Saint-Germain sparket sin manager Thomas Tuchel var han den best betalte i Ligue 1. Lønna var på 600 000 euro i måneden pluss bonuser. Da Chelsea bestemte seg for å signere den tyske treneren var de klok av skade, langsiktige og dyre avtaler som de ikke kom seg ut av.

De tilbød Tomas Tuchel en kort avtale på bare 18 måneder. I et intervju til BBC rett etter han ble presentert som ny Chelsea manager hadde han følgende å si: «Først var det en bekymring, jeg var litt som, ‘Åh, hvorfor 18 måneder?

Thomas Tuchel kan automatisk doble lengden på avtalen hvis han i denne og neste sesong havner topp fire i Premier League. Pr nå ligger de på femteplass.

Les: «Upamecano er på vei»


«Men etter bare ett minutt tenkte jeg:» Hva endrer det? «Hva endrer det hvis de gir meg fire og et halvt år? De kunne sparket meg uansett.

«Hvis de ikke er fornøyde med meg, vil de uansett si meg opp. Og hvis de ga meg fire og et halvt år, vil de legge inn en klausul om at når de sparker meg, betaler de meg.»

Overgangen til mer insentivbaserte kontrakter for hovedtrenere er neppe overraskende med tanke på at Roman Abramovich har brukt mer enn 110 millioner pund på å sparke managere før kontrakten har gått ut på dato.

Selv om det er rapportert at eks manager Lampard ikke hadde fått mye penger i det hele tatt, da klubben hadde en pause-klausul etter to år, noe som betyr at den tidligere midtbanespilleren bare skyldtes det han ville ha fått betalt til slutten av denne sesongen.

Les: Er visst bare to spisser som kan erstatte Luis Suarez hos Barcelona

Da Antonio Conte forlot Chelsea fikk han med seg en sjekk på hemningsløse 26,6 millioner pund, slike sluttpakker er definitivt en del av fortiden. Grunnlønna til Thomas Tuchel skal være identisk med den Frank Lampard fikk, 8 millioner pund i året. I tillegg kommer en rekke bonuser.