(c) Bilde: IK Start: Herolind Shala

Helt til det var fire kamper igjen av årets Eliteseriesesong så det ut som om Kjetil Rekdal hadde klart oppgaven med å sikre plassen for Start. – Men så, i en kombinasjon av vanskelige kamper, uflaks og svake prestasjoner ble det fire strake tap og direkte nedrykk. 

En av Starts nøkkelspillere Herolind Shala er rett og slett for god for OBOS-Ligaen og det er noe Kjetil Rekdal vet.

Les: Blir definitivt ikke med klubben ned

Kjetil Rekdal sier til Eurosport det er usannsynlig at den allsidige 26-åringen blir i Kristiansand. «Vi ønsker gjerne at han skal fortsette hos oss, men han er landslagsspiller for Kosovo og er fast på det laget. Vi har lov å håpe at han skal bli med ned i OBOS-ligaen, men jeg tror ikke det er realistisk».

Kjetil Rekdal er ikke kjent for å gi opp lett, da han på søndag vant Kniksenprisen var han uvanlig ydmyk og rørt. – Ti ville hester kan ikke gå han til å slutte i Start nå. Turen ned til OBOS-Ligaen skal bli kortest mulig, men selv en sesong «der nede» skal være for mye for Shala som hele tiden har vært klar på at nest øverst ikke er godt nok.

Les: Trener på Rosenborg «shortlist», fikk sparken for dårlige resultater

«Det kan være begge deler. Jeg tror ikke jeg kan spekulere i det. Men det er klart at de aller fleste spillerne vil spille på høyest mulig nivå. Han kom til oss i sommer og har hatt veldig god nytte av det halvåret, og vi har hatt veldig god nytte av han»

Spillere kommer og går, men vi håper selvsagt veldig at han blir værende.

Shala har tidligere vært i Odd, men har i de siste årene forsøkt seg i Tsjekkia, Tyrkia og danske Lyngby før Eliteserie-returen i sommer.