Luis Enrique

Det kan virke som om det er en helt egen type mennesker som leder fotballforbund rundt om kring, de klarer ikke å gjøre ting på riktig måte. – Vi ser det i Danmark som i går kvalifiserte seg EM under ledelse av deres dyktigste landslagssjef gjennom tidene Åge Hareide og vi ser det i Spania som foretar rokkeringer igjen til tross for deltagelse for dem også.

En rekke internasjonale medier, deriblant ESPN , The Guardian og den spanske storavisen Marca melder at etter mandagens 5-0-seier over Romania og klar seier i Norges EM kvalifiseringsgruppe skal landslagssjef Robert Moreno ha tatt et tårevått farvel med sine spillerne. Moreno var synlig lei seg og kom ikke på pressekonferanse etter kampen. Heller ikke spillerne ville uttale seg.

Les: «Jeg kommer til å bli verdt 700 millioner»

Dette er samme forbund som to dager før sist sommers VM sparket daværende landslagssjef Julen Lopetegui fordi han etter mesterskapet hadde fått jobb i Real Madrid. (Spania spilte elendig og måtte reise hjem med halen mellom beina)

Spanias fotballforbund skal ha valgt å hente tilbake Luis Enrique som landslagssjef, det er ingenting feil med Enrique som er en strålende trener, men det er rimelig dårlig ovenfor Moreno som har vært god i jobben.

Ifølge Marca vil det spanske forbundet holde pressekonferanse klokken 12.30 tirsdag der det kunngjøres at Moreno byttes ut med Luis Enrique. Moreno har i utgangspunktet kontrakt til og med EM neste sommer.

Enrique var spansk landslagssjef fram til juni, men trakk seg da for å ta seg av sin kreftsyke datter Xana. Hun døde av kreft i september.

Dersom det er hold i påstandene, blir det femte gang Spania skifter landslagssjef på under to år.

Spanjolene har gått ubeseiret gjennom EM-kvalifiseringen og vant gruppe F foran Sverige. De to nasjonene er klar for EM. Norge ble nummer tre i samme pulje.

Les på F7City: Europas beste julemarkeder