Tonje R. Berglie og Ingvild Bakkerud i møte mellom Larvik og Odense Foto: Svein André Svendsen/NHF

De fleste som følger med Håndball har gått med seg at Larvik sliter økonomisk på grunn av gammel moro. De tre siste årene har klubbens drift gått med overskudd, men de tynges av gjeld. – Nå har investorer sørget for at Larvik Håndballklubb klarer egenkapitalkravet.

Kan puste lettet ut, laget får spille i eliteserien også kommende sesong dersom regnskapet godkjennes. – Norges Håndballforbund krever at klubber må ha positiv egenkapital ved utløpet av 2018 for å få elitelisens for sesongen 2019/2020. Ved inngangen til 2018 hadde Larvik Håndballklubb en samlet negativ egenkapital på 5,7 mill. kroner.

Les: Henter opp midtstopper fra Norsk Tipping-Ligaen

Kun dager før fristen opplyser den kriserammede vestfoldklubben at egenkapitalkravet er oppfylt. Nå gjenstår det for elitelisensnemda å godkjenne regnskapet.

– Vi er veldig tilhenger av å drive sunt og ryddig. Som klubb har vi stor skyld i situasjonen vi har havnet i, det er det ikke tvil om. Men de siste årene har vi redusert kostnader og satt tæring etter næring. På den måten har vi sakte, men sikkert jobbet oss den rette veien, sier styreleder Cathrine Svendsen i en pressemelding.

De siste månedene har klubben sammen med lokale investorer og idrettsforeningen Larvik Turn etablert et investeringsselskap. Styreleder Svendsen eller Larvik Turn-leder Geir Anton Haga ønsker ikke å avsløre overfor Østlands-Posten hvem redningspersonene er.