«Helten fra München» Harry Gregg er død

Det er en ekte Manchester United legende og helt som i dag døde 87 år gammel. Harry Gregg var en av de overlegende etter den tragiske flyulykken fra 1958. – Han var selv skadet og hjalp aktivt til med å dra andre ut av det brennende flyvraket og dermed redde liv.

I alt 23 personer omkom den tragiske februardagen i 1958, blant dem åtte Manchester United-spillere. – Gregg reddet blant annet et lite barn og lagkameratene Bobby Charlton og Jackie Blanchflower ut fra flyvraket.

Mandag kom meldingen om at helten har gått bort. Gregg sovnet stille inn på sykehus, omgitt av sin nærmeste familie.

Les: Raheem Sterling og Kevin de Bruyne sitter løst

«Det er med stor sorg vi har fått nyheten om at tidligere Manchester United-spiller Harry Gregg har gått bort. Våre tanker og bønner går fra alle i klubben til Harrys familie og venner, skriver klubben på Twitter mandag.

Gregg var verdens dyreste keeper da han kom til klubben året før ulykken.

«Busby Babes», som det unge og talentfulle United-laget ble kalt etter sin manager Matt Busby, var på vei hjem etter å ha spilt seg fram til semifinale i serievinnercupen med 3-3 borte mot Røde Stjerne. Under mellomlanding i München gikk det galt.

Tre ganger prøvde piloten forgjeves å ta av på en rullebane dekket av is og sludd, og tredje gang krasjet flyet. 23 av de 44 ombord mistet livet, deriblant åtte spillere.