Haugesund fortsetter å satse på unge lokale talenter

(c) Bilde: Haugesund: Dennis Horneland
Top Article ad

Arbeidet med å signere unge, lovende og lokale spillere fortsetter for Haugesund. Tidligere i vinter har både Thore Pedersen og Kristoffer Gunnarshaug satt navnetrekket sitt på treårskontrakter med FK Haugesund og torsdag formiddag ble Dennis Horneland den tredje i rekken av lokale unggutter til å gjøre det samme.

To år i utviklingsavdelingen
Dennis Horneland ble en del av utviklingsavdelingen til FK Haugesund før sesongen 2017 etter å ha tilbragt ungdomsårene i Sportsklubben Vard. 17-åringen kan se tilbake på to begivenhetsrike sesonger i FKH, med blant annet uttak til det norske «skyggelandslaget» på G16-nivå og prøvespill i utlandet. Han har også etablert seg på FKH 2 og trent regelmessig med a-laget i hele 2018.

Les: Tottenham kaster seg inn i kampen om Sander Berge

Debuten som a-lagsspiller fikk Dennis Horneland siden i forbindelse med 1. cuprunde mot Skjold i 2018.

Takker Vard
Dennis er naturlig nok svært godt fornøyd med å tegne sin første proffkontrakt.

– Dette er en utrolig stor dag for meg. FK Haugesund er klubben i mitt hjerte og jeg har hatt en en veldig god utvikling her de to siste årene. Nå ser jeg frem til å ta nye steg som spiller i årene fremover, sier 17-åringen.

Den storvokste forsvarsspilleren sender også noen tanker til moderklubben Vard i anledning proffkontrakten.

– Vi må ikke glemme Vard på en dag som denne. Det var der jeg gikk gradene og utviklet meg i et veldig godt fotballmiljø. Jeg hadde ikke stått her nå med proffkontrakt om det ikke var for tiden i Vard, sier Horneland.

Dennis beroliger også alle som lurer på om han blir klar tidsnok til sesongoppkjøringen etter vinterens skade.

– Jeg er faktisk friskmeldt fra og med i dag og er 100% klar til sesongen starter på mandag.

Tenker ungt og lokalt

Sportssjef Jostein Grindhaug var også en fornøyd mann torsdag formiddag.

– Dennis har tatt store steg de siste årene og er et av de aller største talentene på Haugalandet. Han er perfekt bygget som midtstopper og spiller med en modenhet som er sjelden for hans alder. Han har jobbet hardt og målbevisst helt siden han kom til oss og får betalt for det nå i form av proffkontrakt, men dette er bare første steg på veien. Dennis kan nå veldig langt som spiller hvis han fortsetter i det samme sporet.

Dennis Horneland har signert en kontrakt som strekker seg ut 2021.