(c) Bilde: FK Haugesund: Eirik Horneland

Haugesund har litt under radaren bygget seg opp til å bli et av de sterkeste lagene i Eliteserien, mye av det kan tilskrives et langsiktig og sett utenfra nøkternt arbeid. – Klubben har et trenerteam som virker og nå har klubben en god nyhet som bygger opp under at de tenker langsiktig. 

For øyeblikket ligger Haugesund på fjerdeplass i Eliteserien, noe som er imponerende med et av de seriens minste budsjetter.

Les: Erland Johnsen på plass i ny jobb

Eirik Horneland ble idag enig med FK Haugesund om en ny treårskontrakt som innebærer at 43-åringen forblir hovedtrener i klubben i ytterligere tre sesonger.

Horneland overtok hovedtreneransvaret i oktober 2016 og ledet klubben til fjerdeplass og kvalifiseringssspill til Europa League samme høst. I 2017 lå FK Haugesund lenge an til å sikre seg seriemedaljer igjen, men en svak avslutning på sesongen så klubben ende utenfor tetstriden. I årets sesong er FK Haugesund på ny med i kampen om seriemedaljer og europacupspill.

Les: Juventus ønsker Manchester United-spiller

Blått FKH-blod

Som spiller trakk Eirik Horneland i FKH-drakten i to perioder – først veldig kort på utlån i 2000-sesongen og siden fra 2006 til og med 2008 hvor han blant annet var kaptein for mannskapet som spilte cupfinale i 2007.

Dagens FKH-trener var siden assistenttrener i FK Haugesund fra 2009 til og med 2015 da han overtok som G19-landslagstrener for Norge. Etter vel to år som forbundstrener var Horneland tilbake i FK Haugesund – nå som hovedtrener – høsten 2017.

Den nye kontrakten binder Eirik Horneland til klubben ut 2021-sesongen.

Les på Popidol: Emma Thomson skal lage film av «Last Christmas»

Ambisjoner og langsiktighet

Eirik Horneland trekker frem flere momenter som utslagsgivende for at han fortsetter som hovedtrener i tre nye år.

– Eierskapet med Ole Henrik i spissen, gikk foran og viste med tydelighet et klart ambisjonsnivå og langsiktighet for klubben. Denne reisen ønsket jeg og Karl Oskar å være med på. Vi har en fantastisk sulten spillergruppe, som er inspirerende å jobbe med hver eneste dag. Vi ønsker sammen å skape gode opplevelser, og være en stolt ambassadør for hele regionen. En dag skal vi vinne noe sammen!!  

– Han har en ekstrem vinnermentalitet

Sportssjef Jostein Grindhaug legger ikke skjul på at han er fornøyd med å ha Eirik Horneland med videre de tre neste årene.

– Eirik kjenner FK Haugesund ut og inn. Han kjenner mentaliteten, omgivelsene og historien i gangene på stadion. Dessuten har han en ekstrem vinnermentalitet som han klarer å overføre til omgivelsene, er god i oppfølgingen av spillerne og er svært dyktig på forberedelser inn mot kampene. Det var derfor et opplagt valg for oss å ville ha Eirik med i et lengre perspektiv ettersom han hele tiden er opptatt av framgang, utvikling og det å få ut potensialet i FK Haugesund.

Eirik Hornelands opprinnelige kontrakt strakk seg ut sesongen 2019.

Konstellasjonen Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland har aldri lagt skjul på at de er en duo som deler mye av det samme tankegodset omkring fotball og at de jobber svært godt sammen i tospann. Da er det kjekt å konstatere at det er noe de også kommer til å gjøre fremover.

Karl Oskar Emberland signerte torsdag en ny kontrakt som innebærer at han forblir assistenttrener i FK Haugesund ut 2021. Dette etter å ha fyllt rollen som Eirik Hornelands assistent siden begynnelsen på 2017-sesongen.

Ler mer på Haugesund sine sider.