(c) Bilde: Sarpsborg 08: Erland Johnsen

Det er en mann med lang erfaring både som spiller på høyt nivå og trener som nå Sarpsborg 08 har klart å hente inn. – Det er ikke mange som har spilt for både Bayern München og Chelsea.

Erland Johnsen kommer til jobben i Sarpsborg 08 etter å senest ha vært landslagstrener for Norges G16-landslag. Han har de siste fem årene trent Norge G15, G16 og G17.

«Selv en voksen mann som meg blir jo stolt over å jobbe i en klubb i Sarpsborg 08»

Vi skal utvikle spillere med Sarpsborg 08-ID. Vi må utvikle spillere som passer klubben, sier den nye utviklingssjefen.

Les: Bayern München spiller Champions League-finale om tre år

Bred erfaring med senior- og ungdomslag
Med 21 kamper for Bayern München, 136 for Chelsea og 24 a-landskamper for Norge, er det ingen tvil om at Johnsen kommer inn med en ballast og erfaring få andre kan skilte med.

«Vi er veldig glad for at Erland Johnsen er på plass som utviklingssjef i klubben. Det har vært en dreining i måten vi tenker utviklingsavdelingen vår skal jobbe på. Erland har lang erfaring som spiller, men har også vært toppspillerutvikler i Lillestrøm, hovedtrener i Eliteserien, OBOS-ligaen og trent flere landslag. Han har sett mye fotball fra ulike vinkler. Vi tror dette blir veldig bra», sier sportssjef Thomas Berntsen til egen web.

Les: Håper på en bedre deal

Skal sette et klart stempel på «Sarpsborg 08-spilleren»
Som ny utviklingssjef har Erland Johnsen klare tanker på hva han vil ta tak i.

– Jeg har mine ideer. Jeg har drevet med fotball profesjonelt i 30 år, med fokus på ungdomsfotball de siste åtte årene. Vi skal få fram en bred enighet om hvordan vi skal få fram Sarpsborg 08-spilleren – ID-en hans – sier Johnsen.

– Vi må jobbe hardt og pushe hverandre hver enste dag. Vi skal øremerke Sarpsborg 08-spilleren som skal bli en del av Sarpsborg 08s a-stall. Vi kan ikke utvikle en spiller stikk i strid med Sarpsborg 08s ID. Den filosofien skal spres ned på en utviklingsavdeling. Hos oss skal kampen stå i fokus. Vi må finne vår måte å drive på og ikke blåkopiere noen andre, sier Johnsen.

Les: Arsenal sier stopp til nye forhandlinger

Skal bidra på feltet
Johnsen gleder seg til å være med på både G16- og G19-treninger. Samtidig er han opptatt av et godt samarbeid med St. Olav.

– Skal vi bli bra som team, må vi jobbe sammen på feltet og sparre sammen der. Jeg har sett gutte-, junior- og a-lagskamper her. Man blir alltid i godt humør av å dra på kamp på Sarpsborg stadion. Det er ingen selvfølge. Det er en fin kultur her, sier Johnsen.

At Sarpsborg 08 tar en liten dreining og skal fokusere mer på kampdimensjonen i spillet, får Johnsen full støtte av sportssjef Berntsen i.

– Vi må føle hva som er riktig i Sarpsborg 08, byen og området. Vi har ingen fasit for andre klubber, men vi føler dette er riktig for oss. Vi kommer til å legge mye ressurser og jobbe knallhardt for å styrke klubbens identitet som går på omdømmet vårt. Vi ønsker å få fram flere lokale spillere som skal styrke både økonomien og sporten vår.