Her var Harry the Captain. (foto: united, twitter)

Ikke så rent sjelden får vi følelsen av at det enten er manageren eller enkeltspillere som skal bebreides for et dårlig resultat. Rio Ferdinand gir ikke Harry Maguire skylda for Arsenal-tapet, men stiller større krav til den som bærer kapteinsbindet.

Han har vært der selv. Riktignok i en æra da Manchester United var på topp i verden, men 41-åringen kjenner alle hindringene som må passeres som spiller og lag.

Les: Chelsea angrer som en hund de solgte Tariq Lamptey for småpenger

Når Ferdinand skal trekke frem en faktor som blir spesielt viktig for United fremover, er det kapteinsrollen og hvordan denne utøves.

United-legenden husker godt hvordan han som kaptein måtte coache og trykke på de riktige knappene hos spillerne.

-Jeg husker Nani. Jeg snakket ikke med ham, det var to, tre ord: assists and goals eller shoot on sight. Boom, det var det. Det trengte ikke å være en essay av ord. Noengang er det nok med korte og presise, punchy små ting, begynner Ferdinand på sin youtube kanal.

Les på Engelske klubber: Bild: Manchester United er i forhandlinger med Hakan Calhanoglu

For det er en skikkelig kaptein United trenger i disse dager.

-Jeg så Maguire og fikk med noen av kommentarene etter Arsenal-kampen der han sa at de kanskje klappet hverandre for mye på ryggen. Få kontroll på laget, det er han som er kapteinen!, tordner det fra Ferdinand.

-Det har alltid vært ledere i garderoben som går rundt og driller folk, enten en-til-en eller foran gruppen. Trekker spillere til side, har små samtaler for å få folk opp, sikre at they stay in their game, fortsetter 41-åringen.

Som sender en wake-up call til United og Maguire.

-Pågår disse samtalene? Det er ikke bare ledelsen som må håndtere dette, noen ganger er det spillerne i garderoben som må stå opp og put it on people, avslutter Ferdinand.

Time to go to work, Harry.

Les: RB Salzburg-sjef vet hvilken Premier League klubb Erling Haaland velger