Tariq Lamptey

Brighton rekrutterte høyreback Tariq Lamptey fra Chelsea på Deadline Day i januar 2020 for småpenger, nå et år etter er han er limt fast med superlim på førsteelleveren til manager Graham Potter.

Høyrebacken har vært en åpenbaring på et lag som ikke har fungert spesielt bra i starten av denne sesongen. På sine syv kamper har 20-åringen i tillegg til sitt solide forsvarsspill vist han er en aktiv del av angrepet, han har scoret ett mål og tre assist.

Les: Superkeeperen har nådd Premier League-nivå med et hvileår som oppladning

Fra å være nesten usynlig regnes han nå som et av Englands største talenter.

Tariq Lamptey har spilt på flere av Chelsea sine ungdomslag og var en del av deres satsning, Brighton vil, hvis de velger å selge dra inn flere ganger mer enn de 3,3 millioner euro de betalte.

Chelsea som trenger en fremoverlent forsvarsspiller skal angre stort på salget og har startet arbeidet med å få kjøpt tilbake, det kommer til å bli dyrt, Daily Mail skriver at er både Atletico Madrid og regjerende Champions League-mester Bayern München interessert i å signere Lamptey og følger ham nøye.

Brighton, på sin side, ønsker å utvide avtalen med Lamptey og kjemper hardt for å beholde ham ettersom han har vært en av lagets beste spillere i år.

Les på F7: New Zealands statsminister Jacinda Ardern innfører 100% fornybar energi