Amor. (foto: barcelona, twitter)

Hos Barcelona har sorgscener utspilt seg på gatene etter at Messi forlot byen. I Tottenham-delen av London har det vært tilsvarende stemning med Harry Kane på mulig exit. På søndag sørget Santo og Koeman for å minne supporterne på at «klubben er større enn spilleren».

Nuno Santo hadde giret opp en vanvittig energi hos Tottenham-spillerne, som ble sluppet løs mot Pep Guaridola og gjengen med regjerende Premier League-mestere. 1-0 seier til Spurs, med spilleren til 1,5 milliarder kroner sittende uvirksom som tilskuer.

Les: Tottenham trengte visst ikke spilleren til 1,3 milliarder

I Spania skulle Barcelona inn i sesongåpning for første gang på 17 år uten Lionel Messi i førstelagstroppen.

Real Sociedad skulle utnytte Barcas kaotiske sommer, men etter 90 minutter var det få Barcelona-supportere som tenkte på den fraværende Messi.

Memphis Depay har tatt plassen som lederen i angrepet, og sendte Gerard Pique inn i feltet etter 19 minutter. Sikkert innlegg, solid heading og 1-0.

Les på Tysk fotball: Bild: Nagelsmann har overtalt RB-Leipzig kaptein Marcel Sabitzer

Så bestemte Martin Braithwaite seg for å vise at Barcelona fortsatt trenger tjenestene hans. Pang, Pang og assist til Sergio Roberto.

4-2 seier til Barcelona og en flying start i sommer horribilis. Tottenham og Barcelona har bevist at det er flere i klubben som kan sparke fotball.

Les: Dortmund-treneren skreddersyr kampene for Erling Haaland