Harry Kane

Vi har ikke sett samme glede som tidligere hos Tottenham sin største stjerne Harry Kane denne sesongen. Sommerens konflikt og avslag på gigantovergang til Manchester City satte sine spor, som nå synes å være borte. Tottenham som ligger alt for langt unna suksess i Premier League (7.plass pr nå) ser ut til å kunne reparere på sesongen med FA-Cupen.

Fra første sekund da Antonio Contes gutter endret Tottenham Hotspur Stadium i lørdagens 4.runde i FA-Cupen mot Brighton så vi et lag som ville vinne. – Son Heung-min var som vanlig glimrende, men det var Harry Kane som ble kåret til «Man of the match».

Les: Paolo Maldini: – Vi diskuterer med Zlatan

Brighton ble tidvis rundspilt av Tottenham som fort kunne vunnet med mye høyere sifre enn 3 – 1. – Tottenham er det laget som har scoret flest FA-Cup mål, de er nå oppe i totalt 906 mål.

Harry Kane scoret to ganger for vertene. Han skrudde lekkert inn 1-0 etter tolv minutter, mens han satte punktum for et fantastisk raid av lagkamerat Son Heung-min og dyttet inn 3-1 midtveis i annen omgang.

Tottenham fikk tidlig en komfortabel ledelse mot gjestene fra den engelske sørkysten. 23 minutter var spilt da et innlegg fra Emerson Royal gikk via Solly March og fikk en bue som gjorde det umulig for keeper Robert Sánchez å nå ballen.

Vertene fortsatte å trykke etter 2-0-målet, men Brighton overtok og skapte store sjanser på tampen av første omgang. Og etter nye, store sjanser kort tid etter sidebytte satt reduseringen omsider fra Yves Bissouma etter 62 minutter.

Det skulle imidlertid bare ta tre minutter før Son og Kane sørget for at Spurs igjen var foran med to mål. Og den ledelsen holdt London-laget kampen ut.

Les på Popidol: Tom Hanks skal spille i Hollywood versjonen av «En mann ved navn Ove»