Yacouba Sylla

Strømsgodset har ingen planer om å «tufse» nederst på tabellen i år slik de gjorde i perioder i fjor. – Nå har de for andre gang på rad gjennomført en spennende signering.

Les: Rutinert midtbanespiller med 278 kamper i Superligaen på plass i Drammen

Yacouba Sylla har skrevet kontrakt med Strømsgodset ut 2020

Den franske midtbanespilleren er også fra Mali og valgte etter å ha spilt for Frankrike som ungdom å bli en del av landslaget til Mali som voksen. – Han har naturlig nok spilt fotball hjemme i Frankrike, blant annet for Ligue 1 klubbene Rennes og Montpellier, men det vi har lagt mest merke til her i Norge er hans tid (2013/2014) i Aston Villa i en periode de var i Premier League.

Tidligere denne uken var Sylla på besøk i Drammen sammen med sin agent og bror, der han så nærmere på forholdene. 28-åringen reiste hjem til Belgia (spilte nå sist for Mechelen) for å ta en endelig beslutning og fredag morgen kom bekreftelsen på at han ønsker å bli Godset-spiller.

Les: Real Madrid legger 1,6 milliarder og James Rodriguez på bordet

Jeg er veldig glad for å ha signert denne avtalen med Strømsgodset. Det er en flott mulighet for meg å spille fotball i et nytt land og jeg ser frem til å hjelpe laget med mine kvaliteter og erfaring. Jeg er veldig klar for å gi alt jeg har og gleder meg bare til å komme i gang, sier Yacouba til Strømsgodset sine sider

Sportssjef Jostein Flo forteller at han har er trygg på å ha sikret klubben en spiller med de nødvendige kvalitetene.

«Vi har lenge vært i markedet etter en fysisk sterk midtbanespiller med stor aksjonsradius og tilstedeværelse. Vi har vært tålmodige og gått grundig til verks. Nå har vi fått på plass en spiller som fyller dette behovet og som i tillegg har erfaring fra flere europeiske toppligaer. Yacouba Sylla er en klassespiller som vi har store forventninger til og som vi en periode ikke trodde var mulig å få til norsk fotball»

Les på Popidol: Sidney Crosby får herlig ros fra mini-pingvin