Rutinert midtbanespiller med 278 kamper i Superligaen på plass i Drammen

(c) Bilde: Strømsgodset: Børre E. Helgerud. Jostein Flo og Martin Spelmann (Han med skjegg)
Top Article ad

Den danske midtbanespilleren kommer fra AGF Aarhus og har signert en avtale ut 2020-sesongen med Strømsgodset. Spelmann tar med seg rikelig med erfaring til Drammen og står med hele 278 kamper i den danske Superligaen.

31-åringen kom opp gjennom junioravdelingen til Brøndby og slo også gjennom på seniornivå i København-klubben. Spelmann tok senere store steg i AC Horsens og OB, før han prøvde seg én sesong i tyrkiske Gençlerbirliği. Etter oppholdet i Ankara har Martin Spelmann bekledd nummer 10 i AGF som nå trenes av tidligere Godset-trener David Nielsen.

Les: Tar opp arven etter sin far

– Jeg er veldig glad for at vi har klart å lande en avtale med Martin. Han kommer hit med masse erfaring, lederegenskaper og vinnermentalitet og har kvaliteter og egenskaper som vi trenger. En tøffing med stor arbeidsmoral som vil passe godt inn i måten vi ønsker å spille. Martin kan dessuten bekle flere posisjoner på en fotballbane, sier sportssjef Jostein Flo.

Martin Spelmann har spilt mest høyrekant i AGF Aarhus, men også 10-er i perioder. Han er en spiller med stor vilje og gjenvinningskraft som tilbakelegger mange kilometer i løpet av 90 minutter. Spelmann står med 30 mål og 24 assist på øverste nivå i dansk fotball.

– Jeg er ganske sikker på at Martin kommer til å bli en publikumshelt på Marienlyst. Dette er en spiller som vil gå i krigen for Strømsgodset, sier sportssjefen på egen web

Mannen fra Hvidovre er henrykt over å signere for Strømsgodset og han gleder seg enorm til å komme i gang. Allerede mandag Martin på plass i Drammen. Der treffer han blant annnet sin gamle lagkamerat fra tiden i Odense Boldklub, Mos Abdellaoue.

– Strømsgodset passer veldig godt til de mål jeg har med fotballen. Alt det jeg har hørt om klubben, om byen og fansen er noe jeg kan like og stå inne for, sier Martin Spelmann.

Les på Popidol: Fresh Prince: klassisk TV serie blir barnebok serie

– Hvilke kvaliteter vil du bringe til klubben og laget?

– Først og fremst erfaring. Det tror jeg det er behov for. Og masse vilje og villskap. Jeg har lederegenskaper som jeg kan bidra med og forhåpentligvis smitter det over, sier han.