Tom Brady kaster glans hos kompisen Beckham i Miami. fotball. (foto: inter, twitter)

Det er ikke bare spillere og klubber som håver inn dollars på de største amerikanske lagidrettene. Medie-gigantene vet de når ut til massene av forbrukere (og dermed reklameinntekter), da er det ikke rart kampen er steinhard om å lokke til seg de største ikonene til sitt TV-studio.

CBS hentet inn tidligere Dallas Cowboys quarterback, Tony Romo, ESPN betaler ikonet Troy Aikmann en årslønn på 18 millioner dollar for å dele analyser av the most beautiful game med seerne.

Les: Manchester United skal få slite hardt med å matche tilbud

Når Tamba Bay Buccaneers quarterback, Tom Brady, trekker ser tilbake og signerer kontrakt med FOX Sports som analytiker på NFL-kamper, hevder New York Post at 44-åringen blir den best betalte i historien.

FOX Sports måtte se de to konkurrentene stikke av med Tony Buck og Aikman, som til sammen tjener 33,5 millioner dollar i året. Ifølge NY Post kliner FOX Sports til med å tilby Brady 37.5 millioner dollar per år som kanalens No. 1 game analysts. TV-kanalen har selvfølgelig også bakt inn i avtalen at de kan benytte Brady som «ambassadør» på sponsor-aktiviteter, o.l.

Les: EA Sports dropper FIFA

Kontrakten gjelder for 10 år, totalt på rundt 3,6 milliarder kroner. Nå er det umulig å si når 44-åringen Brady faktisk pensjonerer seg, men når han gjør det, ligger det en svært behagelig paycheck og venter for å prate om det han kan bedre enn noen annen. Syv Superbowl-ringer bekrefter dette.

Les: James Rodriguez kaster seg etter første og beste tilbud