Ilaix Moribas i Barca-drakt.

Det er ikke alle gutter og unge menn som takler å bli forgudet for sine talenter på ei gressmatte. Fostret opp av Barcelona bestemte Moriba seg som 18-åring for at en av verdens mest ikoniske klubber ikke kunne tilby ham det han forventet. RB Leipzig tok imot invitasjonen, og betalte ut tenåringen for rundt 16 millioner euros i i 2021. Under året senere har RB Leipzig innsett at de har gjort en gedigen tabbe.

Klubbpresident Joan Laporta gikk forrige sommer ut og møtte Moribas lønnskrav med: «klubben er større enn spillerne». Dette budskapet nådde tydeligvis ikke inn hos den sentrale midtbanespilleren.

Les: Victor Moses nektes ekstraordinær Premier League-retur

RB Leizpig signerte med Moriba og sendte den nå 19 år unge spilleren på utleie til Valencia i januar etter bare seks kamper i Tyskland. Ifølge Bild har RB Leipzig ingen planer om å hente Moriba tilbake med det første – eller andre. Bundesliga-klubben planlegger å sende tenåringen videre på neste utleie for å gi seg selv tenkepause på hva de skal gjøre med spilleren.

Bild hevder det skyldes Moribas umodne oppførsel. Et eksempel skal ifølge den tyske avisen ha vært at spilleren slengte ut med «hent druer til meg» til fysioterapeuten under massasjen…

Les på Tysk fotball: Bild: Dortmund står igjen med 3 potensielle Haaland-erstattere

Etter avtalen med Valencia i januar har det blitt 6 La Liga-kamper for Moriba, der han også rakk å dra på seg et rødt kort i kampen mot Mallorca.

Mye kan skje med de neste årene (det er lov å håpe) med en spillers mentalitet og innstilling til jobben han får rundt tre hundre tusen kroner i ukelønn for (salarysport.com), men i tilfellet Moriba virker løpet kjørt for RB Leipzig. Noen burde kanskje ha tatt signalene hos Leipzig da tenåringen forhandlet seg ut av Camp Nou.

Les: Svært overrasket han ikke har fått managerjobben i Manchester United enda