Ole og Ed

Du må helt tilbake til 2008 sist gang Manchester United vant Champions League og kvalifisering, som tidligere var en selvfølge, synes å være et godt stykke unna. – Flere engelske «eksperter» mener at Manchester United sin storhetstid er over for alltid.

Manager Ole Gunnar Solskjær skal ha fått et ekstremt budsjett til disposisjon i sommer med et enkelt, men likevel vanskelig mål. – Bringe Manchester United tilbake til gammel storhet.

Les: Gammel Brann-helt ga Solbakken tung start på vårsesongen

I følge Soccerex, som produserer Football Finance Topp 100 listen over økonomien til verdens toppklubber, viser at United seriøse midler i banken, delvis takket være de enorme inntektene som kommer fra forskjellige kommersielle avtaler. – Disse avtalene vil bli mindre hvis ikke de lykkes, derfor skal milliarder brukes i sommer.

«Cash in the bank» bruker godt tilkoblede kilder for å bestemme hvor mye klubber kan bruke, og for United snakker vi nesten 300 millioner pund.

I de to siste overgangsvinduene har Manchester United brukt 220 millioner pund på spillere som Daniel James, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire og Bruno Fernandes. – Men det trengs mer i det som best kan beskrives som en ekstrem oppussing av troppen.

Les: Juventus vil la Arsenal-stjerne gå allerede i sommer

United sies å ha et høyere kjøpsbudsjett enn alle de andre klubbene, rett foran Arsenal, som antas å ha 261,5 millioner pund i banken, selv om de hevdet å ikke ha noen midler til overføringer i januarvinduet.

Bayern München er også søkkrike med 200 millioner pund og mer villige til å bruke penger enn før. – Real Madrid og Paris Saint-Germain kommer på plassene bak med henholdsvis 190 millioner pund og 138 millioner pund.

Listen:

  1. Manchester United – 237,5 millioner pund
  2. Arsenal – 261,5 millioner pund
  3. Bayern München – 220,8 millioner pund
  4. Real Madrid – 190 millioner pund
  5. PSG – 138 millioner pund
  6. Athletic Bilbao – 132 millioner pund
  7. Napoli – 118 millioner pund
  8. Spurs – 113,7 millioner pund
  9. Lille – 68,5 millioner pund
  10. Sevilla – 66,4 millioner pund