Sommeren 2019 hentet Real Madrid i konkurranse med det som fantes av klubber med store lommebøker angrepsspiller Luka Jovic fra Eintracht Frankfurt. – De endte opp med å betale 63 millioner euro pluss bonuser. Faktisk er Jovic den syvende dyreste signeringen i klubbens historie, bare Eden Hazard, Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Kaka, James Rodriguez og Zinedine Zidane har kostet mer.

Om det var den spanske storklubben som «ødela» han eller om det var andre forhold som gjorde han ikke lykkes strides de spanske ekspertene om, for oppholdet i Real Madrid har vært langt under det både klubb og spiller forventet.

Les: Kylian Mbappé ikke lenger dyrest i verden

Før han kom til Los Blancos, hadde den serbiske spissen scoret 27 mål for Eintracht i 2018/19 sesongen. Med tanke på alderen og målscoringsrekorden ble han ansett som en av de mest lovende spillerne i Europa, men han har ikke klart å tilpasse seg livet på Estadio Santiago Bernabeu.

Marca skriver at Real Madrid og Frankfurt har blitt enige om en leieavtale som vil sende ham tilbake til Bundesliga, der han faktisk slo igjennom.

Jovic har ikke har hatt den kontinuiteten som er nødvendig, både på og utenfor banen. Sakte, men sikkert har han falt ned på manager Zinedine Zidanes prioriteringsliste. Karim Benzema har vært fantastisk og burde inviteres tilbake til det franske landslaget. – De neste seks månedene vil Mariano Diaz være Benzema sin «sikkerhetskopi» og ikke Jovic.

Les på Engelske Klubber: Dortmund innser at de må selge til Premier League

På samme måte som Gareth Bale (nå tilbake i Tottenham) har Jovic slitt med spansken, Marca peker også på hans kalde og sjenerte personlighet som medvirkende årsak til at han er en perifer figur i gruppen.

Men så har ikke problemene borte fra banen hjulpet heller. Han hoppet over karantene i begynnelsen ved COVID-19-pandemien, og ble smittet med coronavirus han skadet også foten før fotballen startet igjen i juni.

I de få anledninger Luka Jovic har fått sjansen til å spille, har Jovic ikke klart å utnytte det til sin fordel. Hans tall er veldig dårlige for en angriper til 60 millioner euro: 32 kamper, to mål og to assist. Nå, med dette lånet til Eintracht, håper Real Madrid at Jovic vil gjenoppdage selvtilliten og, enda viktigere, hans målscorende teft.