Delaney i firsprang. (foto: sevilla, twitter)

Thomas Delaney hadde allerede vært på plass hos Dortmund i to år da Erling Haaland entret scenen i Bundesliga i 2020. Forrige sesong ble det solide 34 kamper på den danske landslagsspilleren i Dortmund-drakt, men forsvant mer og mer fra førsteelleveren. Så da kontrakten løp ut i sommer, var det tid for exit Delaney.

To måneder inn i sesongen er 30-åringen fornøyd med overgangen til Julen Lopetegui og Sevilla.

Les: Årets «ran» fra Dortmund sikret Napoli topplasseringen i Serie A

På banen i fire La Liga-kamper viser at Delaney har skaffet seg en posisjon hos Sevilla han kan bygges videre på. For dansken er det spesielt behagelig å komme til en arbeidshverdag der ledelsen tar litt lettere på livet.

-Det er den gode veien jeg har gått hvor jeg har kommet til en mer avslappet livsstil. Det er noen kulturelle ting som er fullstendig anderledes enn i Dortmund. Jeg tror ikke vi har hatt et møte som har startet på tiden. I Tyskland har jeg aldri opplevd et møte som ikke startet på tiden, forteller Delaney til Bold.

lopetegui
Ikke helt manana, manana, men tar livet mer med ro. (foto: sevilla, twitter)

Den spanske ligaen skiller seg også fra Bundesliga.

-Toppen er kanskje litt bredere enn i Tyskland, hvor Bayern har vunnet de siste ti årene. I Spania er det mer spredt ut, sier Delaney.

Les på Popidol: The Witcher er tilbake med sesong 2

Som ser sin mulighet til å vinne trofeer med Lopetegui.

-Målet mitt er det samme, jeg vil vinne titler. Det er også bruk for at du ikke har Real Madrid, Barcelona eller Atletico Madrid som fullstendig dominerer, avslutter dansken med kontrakt til 2025.

Med én kamp færre spilt, kan Sevilla med seier rykke opp á poeng med de to Madrid-klubbene på topp. Delaney er godt i rute, i tillegg til å ha litt mindre stress på jobb.

Les: Brentford har fått blod på tann – gjør klart bud på rundt 150 millioner