Trent Alexander-Arnold Hyssssj. (foto: liverpool, twitter)

Selv om oppgjøret Liverpool – Manchester United ses på som det virkelig store erkerival-slaget, har det i flere år handlet mye om Manchester City – Liverpool. I lørdagens storkamp sto det om poeng til lederposisjon i Premier League. Erling Haaland startet dagen med sitt 50. premier League-mål, levert i et historisk tempo.

Det var var en kamp som startet med Nunez-sjanse, flere gode City-muligheter før det etter halvtimen smalt til med Haaland-scoring. For nordmannen ble dette markeringen av sitt 50. mål i Premier League, 17 kamper raskere enn tidligere rekordholder Andy Cole.

LES: Gjør seg klar for årets sjokkovergang

Etter pausen meldte Liverpool-spillerne seg på igjen med helt klare sjanser. Jürgen Klopp jaget spillerne sine i angrep, ti minutter før full tid plasserte Trent Alexander-Arnold ballen lekkert i mål til utligning. Etter dette var begge lagene fornøyde med 1-1 og poengdeling.

City måtte gi fra poeng for første gang på hjemmebane i 2023, frem til lørdagens kamp sto klubben med 23 hjemmeseire i alle konkurranser. For Trent Alexander-Arnold ble det store høydepunktet å feire scoringen med å hysje ned hjemmesupporterne. Breialt, men deilig.

ENGELSKE KLUBBER: Kommer for Christian Eriksen-signering i januar

– Det er alltid godt at juble foran hjemmepublikummet når man spiller på bortebane. Det er alltid ganske morsomt, sier Liverpool-spilleren til BBC.