Tok det på sparket. (foto: guardiola, twitter)

Det har ligget i kortene de siste to sesongen, denne uken fortalte Raheem Sterling at han er klar for exit Etihad Stadium. For Pep Guardiola er det forståelig, men ingen unnskyldning.

-Hvis det var en mulighet for å dra et at annet sted, ville jeg være åpen for det på det nåværende tidspunktet, forteller Sterling til Financial Times.

Les: Der kom bekreftelsen fra Raheem Sterling

Ikke akkurat vanlig kost å høre fra en spiller med årslønn på over 100 millioner kroner før halvspilt sesong. På fredagens pressekonferanse ble Guardiola selvfølgelig spurt hva han syntes om opplegget til Sterling.

-Raheem er vår spiller. Forhåpentligvis vil han være en utrolig viktig spiller for oss… Riyad (Mahrez) spiller ikke, men klager ikke. Joao (Cancelo) også, begynner Guardiola ifølge Goal.

Sterling. (foto: city, twitter)

-Jeg kan ikke love dem, jeg kan ikke garantere hvor mange minutter hver får spille. De må prate på banen. Ikke bare Raheem, alle spillerne. De vet at de får spilletid, alle av dem er involvert. Hva jeg ønsker fra Raheem og alle, er at de er fornøyd og delighted med å være her, fortsetter Guardiola.

Les på Engelsk fotball: Brendan Rodgers ønsker seg ny jobb

-Hvis dette ikke er tilfelle, må han ta den beste avgjørelsen for familien sin. Jeg var spiller, jeg forstår det godt, jeg ønsket å spille. Alle ønsker å spille hver kamp, men jeg kan ikke garantere dem det. De må forbedre seg på hver trening og be there on the pitch, sier City-manageren.

Sterling har fått et godt råd fra Pep: Hold fokuset på egne prestasjoner på hver eneste trening, vær fornøyd – eller ta en prat med familien om flytting.

Les: En irritert Guardiola sender Ferran Torres til Spania