(foto: city, twitter)

Den engelske landslagsspilleren har vært en av de største angrepsstjernene hos City sammen med Sergio Agüero. Så gikk argentineren gradvis «tom for scoringer» og slet med skader, mens Phil Foden etablerte seg som Guardiolas nye favoritt. For Sterling har de siste to sesongene vært frustrerende.

Sterling har noe Ronaldosk over seg, der det meste dreier seg om seire – med egne scoringer. 14 scoringer på 49 kamper forrige sesong er ikke mye å juble over for 26-åringen, så langt i høst har det blitt 1 scoring på 461 minutter fordelt utover 7 kamper.

Tjuesyv minutter spilletid i de to siste Premier League-kampene forteller ikke akkurat om en stigning.

Les: Eduardo Berizzo fikk sparken, bare toogenhalv måned før jul

Sterling har det siste året vært ryktet ut av City (spesielt etter at det ble klart for Jack Grealish i City-drakt), nå kom tilslutt bekreftelsen på at det ikke bare er engelsk presse som hauser opp stemingen.

-Hvis det var en mulighet for å dra et at annet sted, ville jeg være åpen for det på det nåværende tidspunktet, begynner Sterling til Financial Times.

Les på Engelske klubber: Liverpool vil signere spiller som lagde en svinesti av Jürgen Klopps hus

En av gutta, men ikke The Man hos City.

Ifølge spanske Sport har Barcelona Sterling høyt oppe på ønskelista, nå sender den engelske landslagsspilleren selv ut invitasjonen.

-Som en engelsk spiller kjenner jeg kun Premier League. Jeg har alltid visst at jeg kanskje en dag vil love to play i utlandet og se hvordan jeg klarer meg i den utfordringen, kommer det fra Sterling.

Sterling er ferdig hos City, nå gjenstår det å se om det blir første eller andre overgangsvinduet hvor 26-åringen tar med seg det engelske passet sitt inn i EU. Det vil si, hvis noen der ute har pengene til å kjøpe ham ut av kontrakten som løper til 2023.

Les: Liverpool taper kampen mot Newcastle