Seiersklynge. (foto. arsenal, twitter)

Manchester City var med 1-3 seieren mot Arsenal på offensiven i Premier League. Da Aston Villa gikk opp til 2-1 ledelse i første omgang på lørdag mot Arsenal, ante City-supporterne som gjorde seg klar til kampen mot Nottingham Forest at de kunne erobre plassen de digger – på toppen av Premier League-tabellen.

Arsenal utlignet ved Zinchenko halvtimen før slutt, på overtid så det likevel ut som Arteta ikke skulle få med seg mer enn ett poeng fra Villa Park. Så viste Arsenal-spillerne hvorfor de fortjener å beholde plassen som nummer 1.

LES: Gigantklubb i trøbbel har kontaktet Mourinho

Nyinnkjøpte Jorginho hamret ballen i tverrliggeren til Aston Villa, traff keeper Martinez på veien ned til scoring og et slags selvmål. Slettes ikke vakkert og spektakulært, men likevel nettopp sånn en Premier League-mester avgjør noen av kampene.

Da Villa-keeperen helt på tampen løp opp til Arsenal-feltet for å bruke høyden sin på corner, landet ballen til slutt hos Gabriel Martinelli som kunne plassere ballen i tomt bur på hockey-vis til 2-4 seier.

Arsenal skapte flere muligheter gjennom kampen til å score, Martin Ødegaard hadde også sin gyllen mulighet etter 78 minutter han misbrukte. Det viktigste er at på tross av misbrukte muligheter, gir Gunners ikke opp med å jage tre poeng – som de skaffet seg i overtiden.

Vi husker godt hvordan Manchester City har blitt Premier League-mester med tette kamper som i løpet av de siste minuttene går i deres favør. Det samme har Liverpool gjort, sesongen de kunne busse PL-trofeet gjennom Liverpool.

For oss har Arsenal igjen vist at de har bestått testen som kreves av en seriemester: Vinne kamper – også i siste liten og med en god dose hell.