Giroud er toppscorer i Europaligaen – men aner ikke hva som skjer etter juni

Jeg er nr. 1! (foto: chelsea)

Olivier Giroud er spilleren vi forbinder med ordet «nesten». Det var nesten i Arsenal og nå også hos Chelsea. Nå er franskmannen dritt lei, men håper likevel han kan bli på Stamford Bridge.

Han ruler i Europaligaen som toppscorer med 9 mål på 10 kamper. Men der det gjelder, i Premier League, har han 2 scoringer på 24 kamper.

Det er her jeg skal være. (foto: chelsea, twitter)

Les på Popidol: Det kommer nye Star Wars filmer, men…

Når vi vet at Giroud har stilt fra start i bare 7 Premier League-kamper denne sesongen, forstår vi frustrasjonen hans.

Kontrakten med Chelsea løper ut i juni, men klubben har opsjon på å forlenge. Dette betyr at Maurizio Sarri kan beholde Giroud som en nyttig backup og Europaliga-spiss (hvis det ikke blir Champions League, da) – hvis han vil.

Ruler i Europaligaen. (foto: chelsea, twitter)

Les: Pep Guardiola hadde det grusomt – og fantastisk

For 32-åringen blir dette en uutholdelig situasjon.

-Tro meg, jeg er ikke fornøyd med å spille rollen som nr. 2 i troppen. Derfor har jeg sagt at jeg må ha en viktigere rolle på laget neste sesong. Jeg ønsker ikke å pensjonere meg og kan ikke være fornøyd som nummer to, sier Chelsea-spilleren ifølge ESPN.

Vil inn her. (foto: chelsea, twitter)

Les: Kjøper ut supertalent som skal selges svinedyrt

Utfordringen for Chelsea er at de fortsatt ikke helt sikkert vet om de blir totalt utstengt fra overgangsmarkedet denne sommeren, eller ikke.

-Vi venter fortsatt på å finne ut om klubben får muligheter til å kjøpe spillere. Det er litt forvirrende akkurat nå. Med hva jeg har oppnådd her er det ikke noen grunn til at Chelsea ikke skal gi meg et nytt år, men jeg trenger å være fornøyd også, avslutter Giroud.

For oss blir dette også litt forvirrende.

Holder seg ung, ifølge ham selv. (foto: giroud, twitter)

Les: Leeds kan miste to av sine beste

Giroud vil aller helst bli, samtidig som han gir klubben et ultimatum Sarri garantert ikke liker. Hva det blir til, er ikke godt å si.

Men først blir det returkamp mot Slavia Praha på torsdag. Chelsea starter kvelden med 1-0.

Les: Dallas er byen, Zuccarello er mannen!