Et bilde som dekker situasjonen for Everton. (foto: Everton)

I november kom det et fotballjordskjelv på Goodison Park. Brudd på Financial Fair Play-reglene sendte klubben i svalestup nedover Premie League-klubben med ti poeng i straffetrekk. Men som svalen, har Sean Dyche startet stigning før det smalt i ligabunnen, nå får Everton-manageren i tillegg overraskende støtte fra Premier League.

Klubben har fått medhold i anken sin, mandag melder Everton på hjemmesiden at straffen på 10 poeng er nedsatt til 6 poengs straff. Dette betyr at Everton med fire poeng tilbake på kontoen er på en 15. plass.

LES: Står klar til å signere Haalands mentor

-Everton kan bekrefte at en ankedomstol har konkludert med at poengfradraget pålagt av en uavhengig Premier League-kommisjon i november må reduseres fra ti poeng til seks poeng med umiddelbar virkning. Mens klubben fortsatt fordøyer ankerettens avgjørelse, er vi fornøyd med at vår anke har resultert i en reduksjon av poengstraffen, skrives det på klubbens hjemmeside.

På lørdag dro Everton inn ett poeng etter en nydelig Jarrad Branthwaite-scoring, på mandag kom det ytterligere fire poeng tilbake på PL-kontoen. Dette kommer godt med i kampen for nok en sesong i verdens tøffeste liga.

Alt du trenger å vite: Everton – West Ham

ENGELSKE KLUBBER: Gir Oscar Bobb den store belønningen