Hva skjer a?

Barcelona har igjen klatret opp på toppen av La Liga tabellen etter de lørdag kveld beseiret Sevilla 4 – 2. Barcelona er uten tvil på vinnersporet med en aldeles strålende Lionel Messi. – Det var to lag med selvtillit som møttes i denne toppkampen, som overraskende nok er viktigere enn «El Clasico» neste søndag.

Det var en livlig kamp, hvor det ble scoret 6.mål av 6.forskjellige spillere, noe som viser det er to lag som har fått ting til å fungere.

Gerard Pique som naturlig nok ikke kom å scoringlista anerkjenner at Barcelona er svekket etter at Lionel Messi brakk armen og er ute i noen uker, men er likevel krystallklar på at de har så mye å spille på at de kommer til å klare seg bra. – Barcelona vil levere uten sin argentinske superstjerne.

Les på Popidol: Blir ikke med i Top Gun 2 fikk kald skulder av Jerry Bruckheimer

Gerard Pique hadde følgende å si før neste søndags møte med Real Madrid.

«Psykisk vet vi at når han er der, er vi litt sterkere, men vi kan ikke tillate at hans fravær påvirker oss.

«Det er en stor forskjell hvis vi har ham med eller ikke, men vi har nok til å dekke oss så vi burde ikke bekymre oss om han er med eller ikke,»

Les: Brudd for Messi

Det blir en litt uvanlig «El Clasico» neste søndag, den blir uten Lionel Messi ser ut til å miste seks kamper og det blir mot et uvanlig svakt Real Madrid.

Krisen fortsetter for Real Madrid som  tapte sin kamp mot Levante 1 – 2 . Spansk presse er ikke nådig: «Madrid er i ruiner» Marca. og «Full krise»AS.

Les: Den beste spilleren i fotballens historie vil overta Real Madrid

Real Madrid, som har tapt tre strake kamper, ligger på femteplass i La Liga. Det er to poeng opp til både Atletico Madrid og Sevilla.  Barcelona er tilbake på tabelltopp og ligger et poeng foran Alavés.

Presset ytterligere på Julen Lopetegui, som tok over etter Zinedine Zidane i sommer. Lopetegui kom fra jobben som spansk landslagssjef etter at han ble sparket like før VM-sluttspillet i Russland.

Et eventuelt tap mot Barcelona vil hekte Real Madrid av gullkampen i La Liga, det er allerede nå etter bare 9.kamper 4.poeng opp til toppen.

Barcelona – Sevilla 4-2
La Liga
2′ 1-0 Philippe Coutinho
12′ 2-0 Lionel Messi
63′ 3-0 Luis Suárez
79′ 3-1 Pablo Sarabia
88′ 4-1 Ivan Rakitic
90′ 4-2 Luis Muriel