Fuglsang og Astana trekker seg fra alle løp

34
Jakob Fuglsang

Sykkelløpene Strade-Bianche, Paris-Nice og Tirreno-Adriatico vil være uten Astanas deltagelse

Astana sykkellag trekker seg fra alle løp frem til 20. mars.

Les: Ronaldos hemmelige plan

I en pressemelding skriver Astana, som har Jakob Fuglsang og Jonas Gregaard i sin tropp, at spredningen av koronaviruset får laget til å trekke seg.

Dette betyr at Astana ikke deltar i løpene Strade-Bianche, Paris-Nice og Tirreno-Adriatico.

«Med denne avgjørelsen har vi valgt å beskytte syklistene og helsen til personalet og ta ansvar for at viruset ikke sprer seg ytterligere i sykkelmiljøet,» sa Astana-sjef Alexandr Vinokurov.

«Selvfølgelig vil vi helst delta i alle de kommende løpene, men foreløpig er sikkerhet viktigst. Vi har fortsatt en lang sesong foran oss med mange andre viktige mål. Det var ikke en enkel avgjørelse, men vi trenger å beskytte sykkelfamilien og familiene våre hjemme».

Det britiske sykkellaget Team Ineos kunngjorde onsdag at laget trakk seg fra alle løp foran Catalonia Round, som begynner 23. mars.

Les på helsesjefen: Deppa? Da er varmt bad bedre enn trening

Kunngjøringen kom etter at Mitchelton-Scott-teamet trakk seg fra alle løp for både menn og kvinner frem til 22. mars.

Samme dag skrev 14 leger fra 11 profesjonelle sykkellag et brev til løpsarrangørene ASO og RCS Sport og International Bicycle Association (UCI) for å få dem til å avlyse de italienske sykkelrennene Strade Bianche, Tirreno-Adriatico og Milan-Sanremo.

Forrige uke ble de to siste stadiene av UAE Tour avlyst på grunn av frykt for koronavirus.

To italienere fra et av lagene på et av lagene var smittet med koronavirus, og tirsdag kom det frem at ytterligere fire personer som var med i løpet var smittet.

For tiden er fire sykkelteam i karantene på et hotell i Abu Dhabi, De forente arabiske emirater. Inkludert Cofidis.