(c) Bilde: FFK: Marius Hagen taes varmt imot

Fredrikstad fotballklubb er ikke et typisk eksempel på hva som skjer med «gamle» storklubber som rykker ned. – De har helt klart mistet inntekter og må tenke kreativt både for å skaffe nye/andre inntekter og at spillere, trenere og administrasjon har flere roller.

Man fyller ikke pengebingen med tv penger i Post-Nord ligaen som Fredrikstad nå skal bli en del av for andre året på rad. – Det som har imponert mest er hvordan byen har forsatt å komme på kamp og klart å skape entusiasme, det blir spennende å se, hvis ikke det går veldig bra med en gang, om det holder hele sesongen. – Svikter fansen blir det fryktelig vanskelig å komme tilbake i høyere divisjoner.

Les: Per-Mathias Høgmo har skjønt det trengs kraftigere lut neste år

Hadde vært gøy om de klarer å komme tilbake i toppen der de hører hjemme. Siden 7.april 1903 har klubben levert seriemesterskap i 1938, 1939, 1949, 1951, 1952, 1954, 1957, 1960 og 1961 og Cupmesterskap: 1932, 1935, 1936, 1938, 1940, 1950, 1957, 1961, 1966, 1984 og 2006.

Marius Hagen som det siste året har spilt for Hødd har signert avtale med Fredrikstad ut 2020 og han skal samtidig jobbe med de unge og håpefulle i klubben.

Fredrikstad møter forøvrig Hødd i sesongåpningen 13 april.

«I Marius har vi fått en løpssterk ballvinner på midtbanen. Solid erfaring fra blant annet Superettan og OBOS-ligaen. Gode lederegenskaper», sier FFKs sportslige leder Per-Mathias Høgmo til klubbens hjemmeside.

26-åringen har blant annet spilt for Notodden, Nest-Sotra, HamKam og Elverum. I tillegg til har han spilt for Kristiansund i OBOS-ligaen og den svenske klubben Husquarna.

I midten av desember ble det klart at Per-Mathias Høgmo ikke lenger skal være hovedtrener, men går over til å bli klubbens sportslige leder. Bjørn Johansen, som har vært Høgmos assistenttrener, har tatt over som hovedtrener.

Les: Per-Mathias Høgmo sparker seg selv, oppover

Marius er en aktiv person og i tillegg til fotballen har han studert i flere år, og i tiden som kommer skal han bygge videre på idretts- og pedagogutdannelsen sin.
Marius har også i flere år vært aktiv som driver av fotballskoler og engasjert seg i de klubbene han har spilt for, det blir også tilfellet i FFK hvor han skal ha ansvaret for FFK-akademiet.

– Det blir kjekt å få flyttet inn med kjæresten og fortsette med studiene mine. Jeg gleder meg veldig til å komme igang i FFK. Avslutter Marius.