Kylian Mbappé

Da Kylian Mbappé scoret det første målet i Paris-Saint Germains 3 – 1 seier over Monaco, var han «i teorien» verdens raskeste mann.

At Kylian Mbappé satte alle tre målene for Paris Saint-Germain og at de ble seriemestre sist søndag er gammelt nytt, det som er nytt er at det satt noen med fartsmålere og fikk utslag de nesten ikke kunne tro var sant.  

Kometen Kylian Mbappé er etter å ha levert hattrick oppe i 30 mål i årets utgave av Ligue 1. – Det er nesten ingen områder av spillet som den 20-årig gamle verdensmesteren ikke briljerer i, en ting som vi har sett er at han løper fort, helt utrolig fort.

På 0-0 mottok han ballen midt på banen, spilte den over på venstre side til Moussa Diaby og løp inn mot motstandernes mål. – Monacos back rekke forsøkte å følge med, men de er vanlige dødelige og det var helt umulig.

Les: RMS: Enige om personlige betingelser

Ok, vi vet det er litt som å sammenligne epler og pærer, men likevel Kylian Mbappé er rask:

Med en toppfart på 38 kilometer i timen kan franskmannen skryte av å ha løpt raskere enn gjennomsnittshastigheten på 37,58, da Usain Bolt i 2009 slo verdensrekorden for raskeste 100 meter på tiden 9,58 sekunder.

Til sammenligning er den raskeste tiden målt i den engelske Premier League satt av Manchester Citys Leroy Sané da han vartet opp med 35,48 kilometer i time i fjor.

Men selv om Mbappes topphastighet er sykt imponerende, svikter sammenligningen med Bolt litt når 38 kilometer i timen sammenlignes med Jamaicans toppfart, og dermed ikke gjennomsnittshastigheten. –  Toppfarten til Usain Bolt da han i 2009 slo verdensrekorden var på 44,72 kilometer i timen.

Les: Juventus tilbyr egne stjerner for å sukre en Pogba deal