Portugal kan måtte kjempe om EM-pokalen i Russland. Foto: UEFA

Neste års EM-sluttspill i fotball kan bli avholdt i ett enkelt land. Russland skal angivelig være nevnt som en mulighet.

Det er den franske avisen Le Parisien som, skriver at Europas beste fotballandslag på herresiden kan komme til å kjempe om EM-gull i Russland neste sommer. Den franske storavisen hevder å kjenne til at Det europeiske fotballforbundet (Uefa) vurderer å sløyfe den opprinnelige planen om å avholde EM-arrangementet i 12 ulike land. Årsaken er naturlig nok koronapandemien og dens konsekvenser.

At Uefa ser på muligheten for å endre måten EM avvikles på, er ikke nytt. I oktober bekreftet forbundets president Aleksander Ceferin at det ble jobbet med alternative planer. Én av dem var å redusere antallet land mesterskapet legges til.

LES: Tre av de fire mest verdifulle-spillerne befinner seg i tysk fotball

Ifølge Le Parisien peker Russland seg ut som en mulig nasjon som kan ta på seg hele arrangementet. Årsaken er at landet så sent som i 2018 var VM-arrangør, og at Russland i øyeblikket har lave smittetall sammenlignet med andre steder i Europa.

LES: RB Salzburg sjefen, vet hvilken Premier League-klubb Erling Haaland velger

Uefa skal ikke ha ønsket å kommentere opplysningene overfor den franske avisen. EM-sluttspillet skulle ha vært arrangert i sommer, men måtte utsettes som følge av koronasituasjonen, gjør at det europeiske fotballforbundet vurderer innstramming til en nasjon.

LES: Barcelona tar ikke nei som et svar