Galatasaray

Bold sin 1.aprilspøk var at den danske Pokal finalen skulle flyttes til Saudi-Arabia og hvor fantastisk forholdene var i ørkenlandet. – Det skapte naturlig nok store reaksjoner i Danmark som akkurat som Norge har en stolt demokratisk tradisjon.

Supercup finalen derimot som blir finansiert av kongefamilien i Saudi-Arabia er faktisk i landet. – Men det var ikke det faktum at de spiller fotball i et av verdnes verste diktaturer som gjorde at de aksjonerte.

Les: Billetter til Jürgen Klopps siste Premier League-kamp med Liverpool går for vanvittige priser

Uansett vi digger alt som går på tverke for Saudi-Arabia.

Galatasaray mot Fenerbahce

Fenerbahce stilte med U19-laget sitt i den tyrkiske supercupen mot rivalene Galatasaray – og det unge laget gikk av banen etter ett minutt i protest mot angivelig urettferdig behandling.

Fenerbahce hadde bedt om at kampen ble utsatt da de møter en Conference League-kvartfinale mot Olympiakos i Hellas på torsdag.

Tidligere søndag holdt Fenerbahce-president Ali Koc en pressekonferanse der han sa: «Det er på tide at tyrkisk fotball tilbakestilles».


Mauro Icardi scoret til 1-0 etter 50 sekunder mot Fenerbahce i Supercupfinalen. Kort tid etter forlot Fenerbahces U19-spillere banen.

Les: Tirsdag klokken 23.15 kan Solskjær få tilbud om et av karrierens tøffeste oppdrag

Fenerbahce skrev i sosiale medier:

I dag, når vi går på banen ikke for å vinne, men for å forsvare sannheten, er det vi ønsker å understreke for å oppsummere holdningen vår; «Tjener tyrkisk idrett med sin 117 år lange historie, ikke bare i fotball, men i hver gren vi konkurrerer i, har tusenvis av trofeer i museet som bærer spor av svette og arbeid, Føler de nasjonale verdiene til landet sitt med sine 30 millioner fans. Som verdens største idrettsklubb


Supercupfinalen var over før den nesten hadde startet.

Etter det forlatte spillet ga Fenerbahce ut en uttalelse som sa at klubben tok til banen «ikke for å vinne, men for å forsvare sannheten», og la til at de vil «fortsette å stå høyt».

Fenerbahce hadde også bedt om at en utenlandsk dommer skulle ta kontroll over spillet, med henvisning til ugunstig behandling fra tyrkiske dommere.

Det kommer dager etter at det tyrkiske fotballforbundet sanksjonerte to Fenerbahce-spillere med én kamps utestengelse. Sanksjonen ble ilagt etter at Trabzonspor-fans stormet banen og kjempet med Fenerbahce-spillere under en ligakamp 17. mars.

Fenerbahce vurderte å forlate den tyrkiske Super Lig, men medlemmene stemte mot å gjøre det.

Søndagens kamp fant sted rundt 1000 kilometer fra Istanbul hvor de to lagene holder til, i Sanliurfa – som ble rammet av et ødeleggende jordskjelv i fjor. Inntektene fra kampen ble donert til ofrene for jordskjelvet, som krevde mer enn 53 500 liv.

Supercupen var opprinnelig planlagt å finne sted i Riyadh i desember, men ble utsatt da saudiske arrangører nektet spillere å bruke oppvarmingsskjorter med bildet av Mustafa Kemal Ataturk, grunnleggeren av det moderne Tyrkia.

Mauro Icardi scoret til 1-0 etter 50 sekunder mot Fenerbahce og kort tid etter forlot Fenerbahce U19-spillerne banen.

Deretter gikk det ikke mange minuttene før Galatasarays spillere brøt ut i vill jubel, og noe kunne tyde på at laget ble kåret som vinner av finalen.

Det har blant annet vært snakk om kansellering av Supercupen i Saudi-Arabia, uteblitt 100-årsjubileum og angrep fra fansen.

I tillegg har Fenerbahce også vært svært misfornøyd med datoen for søndagens kamp, ​​da et viktig oppgjør i Conference League venter torsdag.

I skrivende stund spiller Galatasaray en intern treningskamp på Nisan Stadium, hvor Baris Yilmas scoret 1-0 for kort tid siden. Folk fra klubbens stab fungerer som dommere i kampen.