David de Gea (foto: united, twitter)

Den spanske stjernekeeperen David de Gea har uten tvil vært viktig og bra for Manchester United i de årene han har vært klubbens sisteskanse. I perioder har han levert på nivå med keeperlegendene Peter Schmeichel og Edwin van der Sar, men det er det lett å glemme nå som det går litt tråere og en «nykommer» banker på døra.

Da David de Gea kom til Manchester United for 10 år siden fra Atlético Madrid for 25 millioner euro var engelske fotballeksperter rimelig raske til å dømme den spanske keeperen nord og ned, de tok feil og måtte en etter er erkjenne kjøpet var et av tidenes beste kjøp.

Les: LeBron James tar eierposisjon i Liverpool

Nå er imidlertid hans posisjon som førstekeeper alvorlig truet av Dean Henderson som har «vokst» opp på Old Trafford. Etter å ha kommet tilbake fra utlån i Sheffield United, har Henderson faktisk fått mer spilletid enn De Gea denne sesongen. – I følge Mirror skal De Gea avslutte oppholdet på Old Trafford og med det, frigjøre store deler av Uniteds lønnsregning og bane vei for Henderson til å ta over.

Manager Ole Gunnar Solskjær ønsker å gjøre Dean Henderson som hans nr. 1.’ – De Gea fortsatt har to år igjen av kontrakten som gir han £ 350 000 per uke (4 millioner norske), noe som betyr at United kanskje må betale en stor del av avtalen på £ 36,4 millioner. – Med mindre et salg gjennomføres i sommer.

Les på F7: Vegetarianer klager på kjøtt i Bacon Crisp

Det hevdes at United verdsetter De Gea til rundt £ 50 millioner.

Så det er absolutt noen hindringer i veien før United kan få De Gea av lønningslisten, men det er mer grunn nå enn noensinne til å tro at deres fruktbare samarbeid kan nærme seg slutten.