Skal ikke ha på seg at han forlater Ajax i "dårlig stand".

Manchester City med Guardiola og Liverpool med Klopp har vist at den første del av jobben mot suksess er å finne den best egnede manageren. Det neste er å gi mannen all støtte og samarbeid over de største dumpene. Manchester United har fokusert på det første, men har ikke maktet å følge managerne sine gjennom motgangen.

Med Erik ten Hag er det igjen lagt opp til at manageren skal bygge opp en kontinuitet som over tid gir resultater. På mandag bekreftet Jürgen Klopp at ten Hag ikke vil få noe gratis de neste fire årene. Tyskeren har bestemt seg for å plage erkerivalen og resten av motstanderne til 2026 og ikke 2024.

Les: Italiensk media: Erik Ten hag har pekt på Juventus-stjerne

-Jeg blir i to ekstra år. Og ikke bare meg, også alle trenerne mine. Jeg elsker klubben, og det er det beste stedet å være, sier Klopp til klubbens hjemmeside.

Klopp har skjønt at han ikke trenger å nøye seg med en tittel i Premier League, Champions League, ligacupen og klubb-VM. Nå skal det siktes inn på på jage alle titler tilgjengelig. Ikke så rart, når manageren vet han har bygd opp kanskje tidenes beste Liverpool-tropp.

Vi gratulerer Liverpool-supporterne. For Erik ten Hag blir dette en helt annen historie. Skal vi tro Villareal-trener Unai Emery, finnes det ingen bedre enn Jürgen Klopp. Når manageren i tillegg får et tiår på å bygge opp maskineriet, da kan det lett bli feige lag i Premier League fremover.

Les: Jobber for overgang fra Manchester United