Uskyldig part, men ikke mindre påvirket. (foto: derby, twitter)

Rooney og Derby ga Manchester United god motstand (1-2) da Solskjær og gjengen kom for treningskamp forrige uke. To uker før sesongstart i Championship er det likevel ikke de gode forberedelsene som dominerer.

Det lenge planlagte eierskiftet hos Derby med innsprøyting av frisk kapital har trukket ut i det uendelige, og klubben har strenge restriksjoner å forholde seg til for hva den kan foreta seg på overgangsmarkedet.

Les: Pål Alexander Kirkevold skal banke inn mål i Norge

I praksis betyr dette at Rooney kun har 9 spillere på kontrakt. To uker før sesongstart.

-Andre skal gjøre jobben de er satt til. Det er selvfølgelig ikke ideelt å stå i en situasjon der jeg overhodet ikke kjenner laget mitt to uker før sesongstart, begynner Rooney til Sky Sports.

Les på Popidol: De beste filmene på Netflix for øyeblikket

Som nekter å trekke seg i kaoset.

-Vi både kan og skal løse det. Det letteste for meg ville være å trekke meg fra det hele, men jeg er en fighter, og er takknemlig for at Derby ga meg sjansen. Jeg vil føre kluben helskinnet gjennom dette her, avslutter Rooney.

Som har Huddersfield ventende på seg 7. august, med eller uten nok Derby-spillere.

Les: Fernando Torres har kommet hjem!