Jürgen Klopp lot seg imponere over spillet til Fabian Ruiz (foto: liverpool)

Selv for de som elsker fotball kan det bli for mye av det gode også. Når FIFA nå er i ferd med å lage seg en ny serie for klubblag, blinker varsellampene.

Tolker vi managernes reaksjoner i toppklubbene, er det ekstremt tette kampprogrammet med deltagelse i diverse cuper og ligaer en stor belastning. Nå kan det bli mer.

Ifølge NTB skal FIFA-rådet på fredag godkjenne at man sommeren 2021 tester et klubb-VM med 24 lag. Gianni Infantino nøyer seg ikke med å spille annenfiolin bak UEFA, og fikk kraftig motstand fra europeisk hold da det ble snakket om planene for et utvidet klubb-VM.

Mye vil ha mer. (foto: fifa)

Les: Ousmane Dembele må ta seg en ufrivillig pause

Med investorer som kan være villige til å bla opp 25 milliarder dollar for prosjektet, ser det nå ut til at Infantino kan fremskynde en fødsel av sin nye «baby».

Planen som legges frem under FIFA-rådsmøtet i Miami vil være langt mindre omfattende enn Infantinos tidligere formidlede visjon. Han vil erstatte dagens lite prestisjetunge klubb-VM, som omfatter mesterlagene fra de seks kontinentale forbundene og en representant for vertsnasjonen, med en ordentlig turnering som har åtte europeiske lag blant de 24 deltakerne.

FIFA vil ha de største – også i klubbdrakt. (foto: ronaldo, twitter)

Les: Selv Donald Trump hadde gjort det bedre

Blir dette vedtatt, gjennomføres en prøveturneringen fra 17. juni til 4. juli 2021.
FIFA ønsket 12 europeiske lag i klubb-VM, men på grunn av en ikke uventet motstand fra UEFA, har dette blitt redusert til åtte.

FIFA trenger sin Champions League, vi er heller kjølige til ideen. Hva med å spørre de europeiske managerne?

Les: Liverpool bør nå holde ekstra godt på Klopp – Beckenbauer har en drøm