Jose Mourinho og Romelu Lukaku

Etter å ha blitt slått ut av Sevilla I Champions League økte trykket på Manchester United manager Jose Mourinho ytterligere. – Det er for å si det forsiktig ikke første gang denne sesongen han har mottatt kritikk.

Manchester United ligger trygt på andreplass i Premier League har de ingen muligheter til å vinne, eneste som fortsatt står åpent igjen er FA Cupen.

Alle kan se hva Pep Guardiola har fått til med naboklubben Manchester City og da blir det lett å sammenligne. Mourinho fremstår som arrogant, han legger spillere for hat, det er uro i garderoben og vanskelig å finne en klar strategi.

Det er ikke utenkelig han får sparken til sommeren, akkurat som skjedde etter et tre sesonger i Real Madrid og to i Chelsea.

Med det for øye, her er de fem viktigste årsakene til at Jose Mourinho må på jobbjakt til sommeren

  • 1. Dårlige resultater i viktige kamper

Vi skal være med på at det ser litt bedre ut for Manchester United i «Big Six» kamper i år enn sist, men likevel er det fortsatt en rekke dårlige viktige kamper. Et godt eksempel er kampene mot Tottenham (2- 0) og mot Manchester City (2-1) hvor det ble veldig lite kreativt fremover fra Manchester United. Det var ikke bare manageren som fikk gjennomgå, men også nyinnkjøpte Alexis Sanchez.

Les:  Paul Ince: “Alexis Sanchez skulle ønsket han hadde gått til et annet lag”

Det er mange kommentatorer som mener at et negativt fokus gjør at mange spillere mister selvtillit, noe som var veldig tydelig i kampen mot Sevilla hvor spillerne så veldig alvorlige ut.

Les: Få med deg 12 minutters tirade av Jose Mourinho

 

  • 2. Kjedelig fotball

Se på kampene mellom Manchester United og Sevilla i 16 runde av Champions League. Ikke ett smil å se og etterpå ble Mourinho igjen kritisert for negativ og kjedelig fotball. Noen fans har til og med strukket seg så langt at de har pekt på Liverpool manager Jürgen Klopp og sagt at slik vil vi også ha det.

Les: Ingen scorer mer enn Mohamed Salah

Mourinho er underholdene som manager utenfor banen, men fremstår som veldig kynisk. Noen ganger er Old Trafford så stille at du kan høre en knappenål falle. Fans vil ha eksplosiv og kreativ angrepsfotball og så innimellom, i spesielt viktige kamper kan man være kynisk og kjedelig.

Selv med den ekstreme tilgangen på resurser er det vanskelig å se for seg at Manchester United, med en begrensende spillestil vil endre sin posisjon. Mourinho har vært svært kritisk til sin forgjenger Louis Van Gaal som fikk sparken etter to sesonger. Hans tilnærming var ikke så ulik den vi ser idag.

 

3. Forvirrende taktikk/strategi

Det er veldig varierende hva slags strategi som benyttes, etter noen meget imponerende kamper og seire mot Liverpool, Chelsea og Crystal Palace kom en elendig kamp mot Sevilla med ny taktikk fra Mourinho. Man kan lure på hvorfor endre på noe som virker.

Mot Liverpool, Chelsea og Crystal Palace  var Manchester United på sitt best de spilte en aggressiv, angripende fotballstil. Likevel valgte Mourinho å vende tilbake til en mer defensiv fotballstil mot Sevilla.

Det har vært veldig varierende, og mange skikkelig dårlige kamper, for å nevne noen få, Manchester City, Chelsea, Bristol City, Huddersfield Town, Southampton, Burnley, Basel, Leicester.

4. Ikke mulighet til å vinne Premier League

Manchester City vinner Premier League, ikke Manchester United. Årets sesong er en klar forbedring fra forrige da de endte på 6.plass, men når man bruker milliarder på kjøp og lønninger holder det ikke å bli hektet av kampen om seriemesterskapet før jul.

Jose Mourinho ble ansatt som manager for å vinne serien, når det ikke skjer i det andre året er det ikke sikkert han får muligheten til å prøve en gang til.

Det er heller ikke sikkert de klarer å holde på andreplassen, både Liverpool og Tottenham er i støtet og jager på plassene bak.

 

 

5. Lager dårlig stemning i klubben

Jose Mourinho har et problematisk forhold til flere spillere, vi trenger egentlig bare nevne Paul Pogba og Luke Shaw.

Han har alltid hatt en splittende ledelsestil, noe som blir godttatt når man har suksess og som under ideelle forhold kan bidra til suksessen. Begynner det å hangle er det lett å tape garderoben. Luis Van Gaal gjorde nettopp det

Det er stor forskjell mellom å komme med kritikk ovenfor spillerne i et møte uten kameraer, men når de henges ut i all offentlighet blir det vanskelig for dem å «blø for drakta og treneren».

 

Det kan tenkes Mourinho overlever sommeren som manager, men hvis han ikke vinner Premier League neste år kan vi garantere han får sparken.

 

Sjekk ut oddsen