Jürgen Norbert Klopp

Liverpool manager Jürgen Klopp har ikke bare bygget opp et lag som er seks år foran Manchester United, men klubben som John Houlding grunnla i 1892 er på vei til å bli historisk gode.

Etter gårsdagens Premier League kamp mot Manchester United på Anfield (Liverpool vant 4 – 0) hadde besøkende manager Ralf Rangnick følgende å si til BBC: «Det er flaut, skuffende og kanskje til og med ydmykende. Vi må bare akseptere at de er seks år foran oss. Da Jürgen Klopp kom, endret klubben seg. Det løftet ikke bare laget, men klubben og byen til et nytt nivå. Det er det som må skje med oss i de neste overgangsvinduene.»

Nå er det klart: Manchester Uniteds største tabbe var å sparke Solskjær

Mens Manchester United er i full krise er Liverpool 10 kamper unna en svært usannsynlig «quadrable». – Manchester United, som vant ligaen, cupen og Champions League i 1999, og Manchester City, som tok alle de fire hjemlige titlene i 2019, er de to lagene som har kommet nærmere denne milepælen enn noen andre.

De røde er nå 10 kamper unna å vinne alle fire trofeene etter å ha slått Chelsea på straffe i Carabao Cup-finalen tidligere i år.

Liverpool møter Everton, Newcastle, Tottenham Hotspur, Aston Villa, Southampton og Wolverhampton Wanderers, og de vil håpe at Manchester City taper poeng i de resterende kampene i Premier League. Liverpool har gått 13 kamper ubeseiret og har holdt nullen i ni av sine siste 12 kamper.

Les: Wayne Rooney vil gjerne gjenoppbygge Derby med ny eier

Jurgen Klopps menn møter Chelsea i FA-cupfinalen på Wembley 14. mai og Villarreal i Champions League-semifinalen, med finalen 28. mai i Paris.

Den tyske manageren har gjentatt at å vinne quadrable ikke er et gjennomførbart mål for Liverpool, til tross for deres ekstreme form.

«Du kan nevne hva du vil, men det gjør det ikke mer sannsynlig,» sa Klopp på pressekonferansen etter Manchester City-kampen i FA-cupen.

«Du vil ikke få svarene du ønsker fra meg. Jeg tror et spill som i dag viser det enda mer hvor usannsynlig det er å gjøre noe slikt.»

Også etter gårsdagens 4 – 0 seier mot Manchester United dukket spørsmålet opp, men da ble det møtt med et smil og ikke noe annet.