Sparer ikke på 8. plasser. (foto: everton, twitter)

Everton befinner seg på en god 8. plass i Premier League, bare 5 poeng bak CL-kvalikplassen på 4. The Toffes startet sesongen som en av de sterkeste og mest jevnspilte lagene i ligaen, men har måttet akseptere at å holde farten helt inn forutsetter forsterkninger.

Forrige uke kom ryktet om at Ancelotti har vendt seg til gamleklubben Napoli: Kalidou Koulibaly, per favore (eller noe i den duren).

Les: Carlo Ancelotti vil hente gammel Napoli kjenning

Totalt urealistisk?

Everton-eier Farhad Moshiri har nylig fått den gode nyheten at han for lov til å bygge en ny stadion, dessuten er han henrykt over å ha Carlo Ancelotti som manager. – Den britisk iranske forretningsmannen har lovet et solid budsjett til spillerkjøp i sommer i håp om at de igjen skal ta Premier League trofeet (det begynner å bli 40 år siden sist).

Les på F7: Vegetarianer klager på kjøtt i Bacon Crisp

Men for å lande Koulibaly er det ikke nok med en telefon fra Ancelotti. Ifølge Football Insider har Everton signalisert at de «ofrer» Yerry Mina og er villig til å legge kolombianeren ut for salg, hente inn noen friske transfer-pund og gå for Koulibaly.

Mina. (foto: everton, twitter)

Mina har vært på banen i Evertrons midtforsvar i 21 av 28 Premier League-kamper denne sesongen, så Ancelotti og gjengen har nok forventninger om å hente inn rundt 200 millioner kroner på et salg.

Fortsatt et godt stykke unna Napolis forventninger om en milliard for Koulibaly, men selv Napolis sirkusdirektør Aurelio de Laurentiis må ta til seg at verden ikke er i nærheten av den der han skal ha takket nei til milliarden for midtstopperen i 2018.

Everton har hvertfall satt i gang maskineriet for å sikre seg midtstopperen som skal løfte klubben til topp-fire plassering.

Les: Tuttosport: Barcelona og Juventus mot ny byttehandel