Kanskje en 34-åring er løsningen? (foto: united, twitter)

RB Leipzig-sjefen kalte det «en skam» at klubben mister markedets heiteste midtstopper – og det til sin argeste konkurrent. For Julian Nagelsmann hadde Bundesliga-verden sett adskillig lysere ut hvis en klubb som Manchester United hadde tatt Dayot Upamecano ut av grepet til Bayern og ut av Bundesliga.

Så hva skjedde egentlig i Manchester? Selv om Upemacano ble redusert til en liten skolegutt da United kjørte over RB Leipzig i CL-kampen på Old Trafford i fjor oktober, har ryktene om et United-fremstøt vært tette og varme.

Les: Solskjærs hastverk kan bare bety én ting

Det ble Bayern München som trykket på ukjøpsklausul-knappen på rundt 450 millioner kroner, en pris som burde være mer enn overkommelig for United. Når Upemacano fortsatt er i første del av 20-åringen, har spilt fast på øverste nivå, har prestert solid over tid på øverste nivå og har Champions League-erfaring, hva sto det på for United?

Ifølge ESPNs kilde sto det ganske enkelt på skuddbeinet til franskmannen.

Solskjær har et viktig krav til neste midstopper: Spilleren skal være venstrebeint.

Kravet kommer selvfølgelig av at forsterkningen skal være mest mulig kompatibel med Harry Maguire. Denne sesongen har den høyrebeinte duoen Maguire og Lindelöf vært foretrukket, noe som ofte har sendt Maguire på venstresiden i midtforsvaret, noe som har vist seg som ikke optimalt.

Les på Tett på avtale med Thierry Henry

Siste venstrebeinte midstopper Solskjær disponerte var Marcos Rojo som forlot Old Trafford i januar. Nå ser det ut som et ufravikelig krav om at neste store midstopper tillater Harry Maguire å spille på favorittsiden sin.

For Solskjær handler fotball om små detaljer, som tilsammen får marginene til å tippe i Uniteds favør.

Les: Ryktet om James Rodriguez som vi definitivt ikke liker