Marsch. (foto: leipzig, twitter)

For atten måneder siden ledet Monacos sportsdirektør Paul Mitchell jakten på ny manager, en prosess som endte med Nico Kovac. Nå leder samme sportsdirektør jakten på erstatteren. Forrige gang endte det altså opp med en tidligere Bayern München-trener, denne gangen kan det ende opp med en tidligere RB Leizpig-trener.

Vel, egentlig er det litt i overkant å kalle Jesse Marsch tidligere RB Leipzig-trener, for amerikaneren fikk knapt en halv sesong ved roret før han ble veid for lett. Overgangen fra RB-lillebror Salzburg ble for voldsom, spesielt etter at Bayern München hadde tappet troppen for midtstopper, trener og kaptein.

Les: Pochettino aldri mett har funnet noe han mangler

Da Nico Kovac denne uken måtte forlate Monaco etter «hele» to poeng bak 4. plassen i Ligue 1, har Marsch ifølge ESPNs kilder rykket opp som toppkandidat. Sportsdirektør Mitchell er godt kjent med Marsch etter å ha jobbet sammen hos RB Salzburg.

For oss høres dette ut som oppskriften på nok en snarlig oppsigelse. Monaco har siden 2018 sparket Jardim, hentet og sparket Henry, erstattet ham med Jardim, hentet og sparket Moreno og hentet og sparket Kovac.

Niko Kovac

Les: Rangnick desperat: Tviholder på Cavani

Det er heller tvilsomt at en tidligere RB Salzburg-kompis til sportsdirektøren, og som raskt ble veid for lett hos Leizpig, ikke er løsningen for Monaco.