De Jo. (foto: barcelona, twitter)

For en måned siden var Barca-presidenten ute og forsikret verden om at klubben var bunnsolid og kom til å gjøre de nødvendige forsterkningene» uavhengig av viruskrisen. Det var før kaoset fortsatte internt i klubben.

Josep Maria Bartomeu har vært inne i full storm de siste ukene med et opprør mot seg både i styret og i spiller-gruppen.

Les: Øyner endelig en Romelu Lukaku erstatter

Mens de interne stridighetene pågår, jobbes det med løsning på hvordan Barcelona skal komme seg styrket ut av situasjonen før neste sesong, og ifølge ESPNs kilder er det kun tre spillere som er sikre fra å ikke havne i en eller annen byttehandel/salg for å finansiere forsterkningene.

De «fredede» skal være: Lionel Messi, Marc-Andre ter Stegen og Frenkie de Jong.

Med strupede inntekter har Bartomeu skjønt at de rene spillerkjøpene blir erstattet av kreative byttehandler. Vi kjenner igjen opplegget fra tiden på barneskolen, da vi byttet fotballkort i friminuttet og forhandlet så busta føyk for å sikre oss den mest verdifulle bunken.

Les på Popidol: Neste Bayern-trening lar stjernespilleren garantert denne bilen stå i garasjen

Hos Barcelona er altså «fotballkortene» Messi, ter Stegen og de Jong utenfor diskusjon. Dette betyr at resten ikke er fredet og må belage seg på å kunne brukes som forhandlingskort når mål som Martinez eller Neymar (eller begge) skal hentes til Barcelona.

Klubben har allerede forpliktet seg til to overganger som vil bli gjennomført til sommeren. Spissen Francisco Trincao hentes fra Braga for 340 millioner kroner og midtbanespilleren Pedri fra Las Palmas for et førsteutlegg på rundt 55 millioner kroner.

Det vil si et utlegg på allerede fire hundre millioner kroner. Dette kommer til å bli et vanvittig kaos der usikkerheten rådet.

Les: Vil heller ha Martin Ødegaard enn Ballon d’Or vinner