Scorer som Haaland. (foto: salzburg, twitter)

Du kan si hva du vil om den klissete RB-drikken, men familien kan fotball. Under ett år etter at klubben sendte Erling Haaland til Dortmund og stjernehimmelen, er neste spiller klar for å sendes opp i rakett.

Patson Daka.

RB Salzburg oppdaget spissen i hjemlandet Zambia og hentet talentet til Europa i 2017. Da Haaland etterlot et stort hull halvveis i forrige sesong, tok Daka muligheten og fikk sitt definitive gjennombrudd.

Les: Ronaldo er forbanna: «Kaller det for bullshit»

Det er noe «Haalandsk» over Dakas statistikk fra forrige sesong: 27 scoringer. Ifølge 90min.com akter ikke Manchester City å gå glipp av denne muligheten. Med Sergio Aguero trolig på vei ut til sommeren og Gabriel Jesus ikke klar til å erstatte argentineren helt, kan Daka vise seg å være riktig spiller å få inn på Etihad Stadium.

Takket være Haaland, er det ingen som lenger tør å undervurdere scoringseffektivitet i østerriksk liga, spesielt ikke når Daka har fortsatt der han slapp forrige sesong. Etter seks ukers spill står 22-åringen med 12 scoringer på 11 kamper.

Ifølge 90min har City gitt speiderne beskjed om å sjekke ut Daka jevnlig. Rapportene som skal ha kommet fra Østerrike har fortalt at Daka er klar for å spille i verdens tøffeste liga.

Salzburg har forventninger om å hente inn fra 20 millioner pund og opp, men City kan ikke regne med å sikre signaturen for denne hyggelige summen. Arsenal er også på, og ifølge 90min har klubber fra mer enn tjue klubber i Europa sendt ut speidere for å få med seg Salzburgs neste store.

Haaland ble hentet av Dortmund i januar, Daka kan fort ende opp hos City denne vinteren. Spesielt hvis skadefraværene til Aguero og Jesus fortsetter.

Les: Bild: David Alaba sier nei