Endelig funnet sin plass. (foto: coates, twitter)

Det var flere Premier League-klubber som hadde sirklet rundt urugayaneren, men Liverpool trakk i de riktige trådene og hentet den fremadstormede midtstopperen til en langtidskontrakt i 2011.

Debuten kom noen måneder etter ankomsten til Melwood. Det ble innhopp mot Tottenham, som ønsket sør-amerikaneren velkommen med 4-0 overkjøring av de røde.

Les: Real Madrid snapper Midtbanestjerne foran Manchester United

Tre dager senere kom Coates inn fra start i en cupkamp, og fortsatte med å tilpasse seg spillestilen. Det endte med seier i ligacupen for Liverpool og Coats.

Et nydelig saksespark i mars 2012 sørget for hans første i målprotokollen. Spilletid, trofé og scoring, og alt så ut til å gå som planlagt.

Les på Popidol: Mark Hamil sletter sin Facebook profil på grunn av løgn

Så smalt det i kneet i en vennskapskamp for Uruguay mot Japan, august 2013.

Sesongen gikk dermed fløyten og Coates ble satt på flyet tilbake til gamleklubben Nacional på utlån i den siste delen av sesongen.

Etter dette ble det ikke noe mer Liverpool. Sunderland tok over leieavtalen og valgte til slutt å gi Coates en fireårsavtale i 2015.

I 2016 trengte manager Sam Allardyce å kvitte seg med noen utgiftsposter, og sendte sør-amerikaneren på utleie til Sporting.

Og det var her det begynte å skinne på Coates fra 2017.

Les: Jürgen Klopp mister Salah og Mané i én måned

Spilletid og posisjon i laget har fått Sporting til å satse på 29-åringen frem til 2023. Vi gratulerer!

Les: Sportsbetting vs. Casino spill: Hva er forskjellen?