Dette er en merkelig historie om en superstjerne og tidligere gullballvinner som på samme måte som vår hjemlige fotballstjerne John Arne Riise lever over evne. – Dog med langt alvorligere konsekvenser enn noe inkassosaker.

Ronaldinho ble pågrepet da han kom for å kaste glans over et veldedig arrangement. – Deltagerne var i sjokk da de fikk se den gamle fotballhelten bli ført bort av sikkerhetsmannskaper.

Han er mistenkt for å ha kommet til Paraguay med falsk pass.

Les: Ronaldos hemmelige plan

Ikke spesielt overraskende, utsatt for en drittsekk av en dommer som ikke tåler at noen gjør godt her i verden.

Ifølge en politirapport sitert av sportsnettstedet ESPN ankom Ronaldinho og broren Paraguay onsdag for delta på veldedighetsarrangementet. Politiet skal ha fattet mistanke, reist til hotellsuiten hans i nær hovedstaden Asuncion og ha funnet passene som skal ha vært tuklet med. Deretter ble den tidligere fotballhelten pågrepet og satt i varetekt med broren på hotellet. De må melde seg for statsadvokatens kontor torsdag morgen, lokal tid, og forklare seg.

Les: United kan møte et svært svekket City-lag

Ronaldinho, en av Brasils største fotballspillere gjennom tidene, er utnevnt til turistambassadør for Brasil, men sliter med å gjennomføre oppdrag etter at han og broren Roberto Asis Moreira ble fratatt passene deres i fjor. Det skjedde som følge av at de ikke betalte en utestående bot på nesten 20 millioner kroner de fikk for ulovlig å ha bygd fiskeplatting og båtanlegg i Porto Alegre i delstaten Rio Grande do Sul i Sør-Brasil på et vernet område.

Da domstolen sjekket kontoene deres, så de at Ronaldinho og broren ikke hadde dekning til å betale boten, tross en livsstil med mye reising og som skulle tilsi at de kunne betale for seg.

De ekstremt kjipe dommerne så ingen annen utvei enn å utøve mikromakt og inndra passene. Nå ser det altså ut til at brødrene mistenkes for å ha snekret sammen nye pass